Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αντετοκούνμπο: Δεν είμαι μόνος μου, έχω μεγάλη στήριξη από τους ομογενείς


Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017



(από αριστερά): Αντώνης, Μπάμπης, Μπάμπης, Γιάννης.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Μπρούκλιν, Φιλαδέλφεια και τώρα Βοστώνη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά την λατρεία που εισέπραξε από τους ομογενείς τόσο στο Μπρούκλιν όσο και στη Φιλαδέλφεια αισθάνθηκε τι σημαίνει ομογενής στη Βοστώνη. Πάνω από 200 Ελληνες με περισσότερες από 30 ελληνικές σημαίες έκαναν τον Γιάννη να δηλώσει στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «τι στήριξη! Οχι μόνο εδώ στη Βοστώνη αλλά στο Μπρούκλιν και σε όποια πόλη κι αν έχω πάω πάντα θα έχω 1-2-3 ελληνικές σημαίες, αλλά σήμερα ήταν πάρα πολλοί. Με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι μόνος μου σ’ αυτό το ταξίδι αλλά είναι μαζί μου άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα και με ακολουθούν σε κάθε βήμα που κάνω».
Και μπορεί στη Βοστώνη να μην υπήρχαν Βασιλείου, Ζώνιος και Πριστούρης για να διοργανώσουν ελληνική βραδιά για τον Ελληνα σούπερ σταρ, όμως το να να έρχονται πάνω από 200 Ελληνες και μάλιστα κάποιοι από την… Αυστραλία ή την… Καλαμάτα για να δουν τον παίκτη που έχει κάνει όλο το ΝΒΑ να παραμιλάει για τα κατορθώματά του δεν είναι λίγο. Και δεν είναι λίγο γιατί η Βοστώνη είναι «μπασκετομάνα» και μάλιστα οπαδική «μπασκετομάνα». Το κοινό της είναι πολύ δεμένο με τους Σέλτικς και ο «ξένος» δεν παιρνάει καλά εκεί μέσα. Ομως ο Γιάννης δεν είναι ξένος. Είναι ένας μπασκετμπολίστας κοινά αποδεκτός από όλους και οι Ελληνες της Βοστώνης του το έδειξαν με κάθε τρόπο.
Του το έδειξε η Βαλέρια που «ήρθα από την Αυστραλία για να δω τον Γιάννη επειδή είναι ο καλύτερος», ενώ το πλακάτ που κρατούσε έγραφε «πέταξα από την Αυστραλία για να δω τον Γιάννη να πετάει». Του το έδειξε ο Αντώνης με την μπλούζα που είχε την ελληνική σημαία και έγραφε «Greek Freak» και ήρθε «από Καλαμάτα μόνο για τον αγώνα του Γιάννη». Του το έδειξαν οι Αθανάσιος, Ααρον και Αλέξανδρος που φορούσαν μεν την στολή των Σέλτικς σαν φαντικοί οπαδοί τους αλλά είχαν την ελληνική σημαία και υποστήριζαν τον «Αντετό» φωνάζοντας το όνομά του. Το έδειξαν και τα φιλαράκια του Αντώνη, οι δύο… Μπάμπηδες και ο Γιάννης που είχαν μία μεγάλη ελληνική σημαία, κασκόλ και φυσικά μπλούζες με το «Greek Freak».

Η Βαλέρια από την Αυστραλία.

Χωρίς να υπάρχει οργάνωση, χωρίς να υπάρχει κάποιος να συγκεντρώσει τους ομογενείς της πόλης έδωσαν το παρών πάνω από 200 Ελληνες, με ελληνικές σημαίες, φορώντας φανέλες του Αντετοκούνμπο (!), κάτι πάρα πολύ σημαντικό για οπαδούς των Σέλτικς αφού ο Γιάννης παίζει στους Μπακς που σημαίνει ότι φίλαθλοι των Σέλτικς φορούσαν φανέλες των Μπακς, αλλά με το όνομα του Γιάννη… Βέβαια υπήρχαν πολλοί Ελληνες με μπλούζες της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου και μπάσκετ και ό,τι άλλο σε γαλανόλευκο είχαν.

Ο Αλέξανδρος και ο Αθανάσιος.

Με την είσοδο του Γιάννη στον αγωνιστικό χώρο έγινε χαμός με τους ομογενείς να του φωνάζουν «Γιάννη, Γιάννη», «είσαι ο καλύτερος», «Ελλάδα», «πάμε Γιάννη», «μπράβο» και άλλα τέτοια που έδωσαν ιδιαίτερη πνοή και δύναμη στον Ελληνα άσο των Μπακς όπως άλλωστε παραδέχθηκε και στον Εθνικό Κήρυκα.
Μετά το τέλος του αγώνα που ήταν νικηφόρος για τους Μπακς πάρα πολλοί ομογενείς περίμεναν τον Γιάννη για μία φωτογραφία, για ένα αυτόγραφο, για μία χειραψία, για ένα «γεια». Και παρά το γεγονός ότι οι Μπακς καθυστέρησαν αρκετή ώρα στα αποδυτήρια οι φίλοι του Γιάννη περίμεναν υπομονετικά μέχρι το τέλος για να δουν τον Αντετοκούνμπο.
Μοναδικές στιγμές για τον σταρ του ΝΒΑ σ’ ένα ιστορικό γήπεδο, με ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό και με φιλάθλους που δεν κοιτούν με… καλό μάτι τους εκτός Σέλτικς. Ομως ο Γιάννης είναι ο Ελληνας μπασκετμπολίστας που κάνει όλους τους Ελληνες περήφανους κι αυτοί δεν τον αφήνουν μόνο του όπως παραδέχθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Ηταν τρομερά. Οταν γύρισα στα αποδυτήρια μου είπε ο Τζέισον Τέρι (σ.σ. 39χρονος γκαρντ, 1μ.88, των Σέλτικς) ότι ‘είναι δύσκολο εδώ στο Garden να σε χειροκροτεί τόσος πολύς κόσμος. Είμαι 18 χρόνια στο ΝΒΑ και δεν το έχω ζήσει αυτό ποτέ με κανέναν άλλο παίχτη. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Βλέπεις ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Η στήριξη, όχι μόνο εδώ στη Βοστώνη αλλά στο Μπρούκλιν και σε όποια πόλη κι αν έχω πάω πάντα θα έχω 1-2-3 ελληνικές σημαίες, αλλά σήμερα ήταν πάρα πολλοί. Ηταν αρκετοί εκεί έξω. Είναι πάρα πολύ ωραίο. Με κάνει να νιώθω ότι δεν είμαι μόνος μου σ’ αυτό το ταξίδι αλλά είναι μαζί μου άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα και με ακολουθούν σε κάθε βήμα που κάνω. Στόχος τώρα είναι τα πλέι οφς με τους Μπακς, και το καλοκαίρι εύχομαι εθνική».
Γιάννης Σοφιανός
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου