Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους στις Βρυξέλλες - Ένταση και τραυματισμοί έξω από το τουρκικό προξενείο

Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ξεχείλισε η οργή στις Βρυξέλλες μετά από επίθεση εναντίον τριών Κούρδων από υποστηρικτές του Ερντογάν και υπέρμαχους του «ναι» στο δημοψήφισμα. Έξω από το τουρκικό προξενείο έχει συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων, με την βελγική αστυνομία να ανακοινώνει ότι αρκετοί τραυματίστηκαν σε επεισόδια που σημειώθηκαν μετά από το αιματηρό περιστατικό. 


Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους στις Βρυξέλλες - Ένταση και τραυματισμοί έξω από το τουρκικό προξενείο  [vid]
Σύμφωνα με το πρακτορείο ANF Νews, οι τρεις Κούρδοι περπατούσαν προς το τουρκικό προξενείο για να ψηφίσουν όταν δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι. 
Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας μιας εκ των τραυματιών, της Sultan Uğraş, θεωρείται σοβαρή, καθώς φέρει τραύματα στο λαιμό. 
«Μετά το περιστατικό, οι δράστες μπήκαν στο τουρκικό προξενείο» αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. 
Τα επεισόδια στο τουρκικό προξενείο καταδίκασε με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter o πρωθυπουργός του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ. «Ανοχή μηδέν σε παρεκτροπές που σχετίζονται με το τουρκικό δημοψήφισμα» έγραψε ο ίδιος. 
Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής των Βρυξελλών όπου σημειώθηκε το συμβάν (Ixelles), η Ίλσε φαν ντε Κίρε, επιβεβαίωσε ότι «επεισόδια» σημειώθηκαν γύρω στις 16.00 (τοπική ώρα) μπροστά στο προξενείο «μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του καθεστώτος». 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Εν συνεχεία, λίγες ώρες μετά την επίθεση, τα αίματα άναψαν καθώς 200 έως 300 άτομα συγκρούστηκαν μεταξύ τους μπροστά από το τουρκικό προξενείο. 
Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο σημείο, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φαίνεται ότι οι διαδηλωτές είναι δυο ομάδες -υπέρ και κατά του προέδρου Ερντογάν- και βρίσκονται σε διαφορετικές πλευρές του δρόμου, με την αστυνομία να τους χωρίζει.
Στον ιστότοπό της, η εφημερίδα Le Soir αναφέρει ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες» μετά την πρώτη σύγκρουση μεταξύ των διαδηλωτών νωρίτερα το απόγευμα, ενώ επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία έχει κατορθώσει να διαχωρίσει τις δύο ολιγάριθμες ομάδες διαδηλωτών, Τούρκων και Κούρδων.
Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, η ένταση δεν είχε εκτονωθεί πλήρως. 
Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου έχει πολώσει το κλίμα στην Τουρκία, με την ένταση να έχει ξεφύγει από τα σύνορα της χώρας και να πυροδοτεί εντάσεις και σε άλλες περιοχές του κόσμου. 
Η ρητορική του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, που επιμένει να χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» όσους δεν ψηφίζουν «ναι» στο δημοψήφισμα, έχει φανατίσει τους υποστηρικτές του κόμματος.  
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου