Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Λαφαζάνης: Η συμφωνία για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ έχει κλείσει


Έχει κλείσει η συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, δήλωσε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης (πρώην υπουργός Ενέργειας) έπειτα από ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι -παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου- θα πουληθούν και υδροηλεκτρικά.
«Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πρόκειται για το 40% των λιγνιτικών μονάδων, ότι έχει κλείσει επί αυτού η συμφωνία και ότι θα συγκεκριμενοποιηθεί ποιες μονάδες και πώς το επόμενο διάστημα μέχρι το φθινόπωρο» δήλωσε.
Για τα υδροηλεκτρικά ανέφερε πως δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις Σταθάκη ότι δεν θα πωληθούν. «Εδώ επιχειρείται και από την τρόικα και από την κυβέρνηση να ανοίξει αυτός ο δρόμος της πώλησης μονάδων. Αν κατοχυρωθεί αυτή η διαδικασία πώλησης μετά θα τεθούν όλα στο τραπέζι και η κατάληξη θα είναι να πουληθεί το φιλέτο των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ με το πιο φθηνό ρεύμα. Γι’ αυτό λέω ότι θα είναι μέσα και υδροηλεκτρικά, άσχετα το τι λέει τώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός». Πρόσθεσε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι παράλληλα θα διατηρηθεί η διαδικασία των ΝΟΜΕ, δηλαδή οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ.
Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον της ΔΕΗ και της Ελλάδας και εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και απολύσεις στην επιχείρηση.
Επανέλαβε την πρόταση «να περάσουμε γρήγορα στο εθνικό μας νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος για να ανασυγκροτηθεί η χώρα, να ανασάνει και να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική».
Για τη ΔΕΗ είπε ότι αυτό που γίνεται είναι εθνικό έγκλημα και πρόσθεσε πως «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ μία τέτοια βρώμικη επίθεση σε βάρος των συμφερόντων της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας μας αλλά και σε βάρος της ίδιας της Ελλάδας».
Πρόσθεσε ότι «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ματαιωθεί αυτό το έγκλημα. Αυτήν την ώρα χρειάζεται μία μεγάλη ενότητα του ελληνικού λαού. Μία πανστρατιά για να διασώσουμε τη ΔΕΗ. Και να τη διασώσουμε όχι για να μείνει όπως έχει, αλλά να τη διασώσουμε για να την ανασυγκροτήσουμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου