Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ζήτω ο Απανταχού Ελληνισμός Εορτάστηκε στο Lowell η 25η Μαρτίου, 1821 Ζήτω οι Ήρωες και Ηρωίδες που εργάστηκαν, πολέμησαν, τραυματίστηκαν και πεθάναν για την Ελευθερία της Ελλάδας


Ως πότε παλικάρια θα ζούμε στα βουνά... καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” τραγούδησαν οι μαθητές και μαθήτριες το βράδυ της Πέμπτης στο κοινοτικό Κέντρο “HELLENIC CULTURAL CENTER” δίπλα από το μοναδικό ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο το οποίο συντηρεί η κοινότητα της Αγίας Τριάδος.
Οι λιλιπούτειοι μαθητές και μαθήτριες σε άπταιστα Ελληνικά (μερικά παιδιά δεν είναι Ελληνικής καταγωγής) απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδια ενώ μετά χόρεψαν χορούς από όλοι την Ελλάδα.
Αυτό το σχολείο είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει μία κοινότητα στην Αλλοδαπή το οποίο είναι τελείως ξεχασμένο αφού δεν χρηματοδοτείται από κανένα κράτος, κανένα οργανισμό παρά από την κοινότητα της Αγίας Τριάδος και από χρήματα που συγκεντρώνονται από πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Σύνδεσμος των Ορθοδόξων εκκλησιών (5 συνολικά) της περιοχής του Lowell βράβευσε τις Φιλόπτωχους Αδελφότητες των Ενοριών (Αγίας Τριάδος, Μεταμορφώσεως, Παναγίας, Άγιος Γεώργιος και Άγιος Γεώργιος των Αντιοχειανών).


Χθες όμως και παρ 'ότι το θερμόμετρο έδειχνε -4 Κελσίου έγινε η καθιερωμένη πορεία προς το Δημαρχείο.
Η Ημέρα άρχισε με Δοξολογία στον Βυζαντινού Ρυθμού Ναό της Αγίας Τριάδος όπου συμμετείχε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Ελληνικών Ενοριών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιλτιάδης Αθανασόπουλος, το Ημερήσιο Σχολείο, Γονείς, Παπούδες και Γιαγιάδες και φίλοι που αψήφισαν το κρύο και ήρθαν να συνεχίσουν την παράδωσε που άρχισε στο Lowell με την ίδρυση του Ημερήσιου Σχολείου το 1908!
Με το πέρας της Δοξολογίας άρχισε η παρέλαση προς το Δημαρχείο. Προηγείτο η φιλαρμονική της Πόλεως όπου παιάνιζε αρκετά Ελληνικά Εμβατήρια.
¨Όπως κάθε φορά κατατέθηκαν δύο στεφάνια, το πρώτο στο Μνημείο των Ελλήνο-Αμερικανών Πεσόντων και το άλλο στεφάνι μπροστά στο μνημείο των Πρωτοπόρων Ελλήνων.
Η Φιλαρμονική παιάνισε τον Αμερικάνικο Εθνικό Ύμνο και τον Ελληνικό ενώ η Γενική Πρόξενος “τιμής ένεκεν” ύψωσε την Ελληνική Σημαία έξω από το Δημαρχείο η οποία σημαία θα παραμείνει στον ιστό για μία εβδομάδα.
Στη γιορτή που έγινε μέσα στο Δημαρχείο υπεύθυνος ήταν κ. Γεώργιος Μπεχράκης.
Ο Φιλέλληνας Δήμαρχος της πόλης κ. Edward Kennedy καλωσόρισε όλους και μίλησε για την Ελληνική Κοινότητα και την πρόοδο. Αναφέρθηκε όμως και στην ιστορία της Ελλάδας και τον πόλεμο για την απελευθέρωση. Στη συνέχεια έδωσε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναγνωρίζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Γενική Πρόξενος η οποία ευχαρίστησε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την εκδήλωση και γιά το ότι αναγνωρίζουν τον Ελληνισμό.
Ακολούθησε η Γερουσιαστής πρώην Δήμαρχος της πόλης κ. Eileen Donahue η οποία παρέδωσε ψήφισμα από τη Γερουσία για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.
Δύο μαθητές του Ελληνικού Σχολείου ντυμένοι τσολιάδες απήγγειλαν ποιήματα για τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων.


Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ.

Φωτογραφίες: 1η Η Γενική Πρόξενος υψώνει την Ελληνική Σημαία έξω από το Δημαρχείο.  2η Ο Δήμαρχος του Lowell Mr. Edward Kennedy , 3η Από το Σύλλογο "Μητέρες των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν στους Πολέμους" καταθέτει το στεφάνι. 

ZΗΤΩ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου