Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017

  • Να μετατραπεί το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας «σε ένα τρίγωνο - πρότυπο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επιδιώκει ο δήμος με τις παρεμβάσεις του, οι οποίες ξεκινούν από το Σάββατο, με την απόδοση αποκλειστικά στους πεζούς, δυο δρόμων που μόνο στα «χαρτιά» ήταν χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.
  • Εύκολη πρόσβαση στο αλκοόλ, αλλά σχετικά λιγότερους πότες της μιας βραδιάς, όσον αφορά την Ελλάδα, διαπιστώνει πανευρωπαϊκή έρευνα για το αλκοόλ.
  • Γνωστός Ηρακλειώτης επιχειρηματίας αγνοείται τις τελευταίες ώρες με τις αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο της απαγωγής καθώς τα μέχρι στιγμής στοιχεία συγκλίνουν σε αυτό.
  • Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και πάλι η υπογραφή συμβάσεων και χρηματοδότησης προγραμμάτων Erasmus+ για τη νέα γενιά, που είχε «παγώσει» για την Ελλάδα από το 2014, έδωσε η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
  • Η Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση, που θα πιστεύει στο ευρωπαϊκό όραμα δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΕΛΚ στην Μάλτα.

Κόσμος

  • Συνελήφθη η τέως πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε στη σκιά του σκανδάλου διαφθοράς που οδήγησε την καθαίρεσή της από την εξουσία στις αρχές Μαρτίου.
  • Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το προξενείο της Τουρκίας στις Βρυξέλλες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων της τουρκικής κυβέρνησης αφότου οπαδοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να τραυμάτισαν με μαχαίρι τρεις Κούρδους που επρόκειτο να ψηφίσουν στο κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση. Στις ταραχές έξω από το προξενείο τραυματίστηκαν αρκετά άτομα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από τη βελγική αστυνομία.
  • Λιγότερες από τρεις εβδομάδες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία με επίκεντρο τη συνταγματική αναθεώρηση που θα ανοίξει τον δρόμο για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι η μάχη μεταξύ του «ναι» και του «όχι» προμηνύεται αμφίρροπη.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ανοίγει μέτωπο με τους υπερσυντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς του Freedom Caucus -οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα οδήγησαν στο «βατερλό» για την κατάργηση του Obamacare- προειδοποιώντας πως εάν δεν συμμορφωθούν με την ατζέντα του το κόμμα θα πρέπει να τους «πολεμήσει» στις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο το 2018.
  • Μία ημέρα αφότου η Βρετανία πάτησε το κουμπί της εκκίνησης για τη διαδικασία του Brexit, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ υπογράμμισαν πως είναι ανάγκη οι δύο χώρες «να προχωρήσουν χέρι-χέρι» για να οικοδομήσουν «την Ευρώπη του μέλλοντος» μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου και να αγωνιστούν από κοινού εναντίον του εθνικισμού και του εξτρεμισμού.

Οικονομία

  • Χωρίς να προκύψει συμφωνία για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα έληξε αργά το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση του Euroworking Group (EWG). Κατά τη συνεδρίαση σημειώθηκαν βήματα προς τα πίσω, αντί για πρόοδο. Το EWG συνέστησε την επιστροφή των θεσμών, αλλά άφησε «θολό» το πότε θα γίνει αυτό.
  • Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Οικονομικών το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογουμένων και των φορολογικών τους δηλώσεων, το οποίο μπορεί να εντοπίζει αδήλωτα εισοδήματα με διαδικασίες εξπρές.
  • Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ‬ανεξαρτήτως μεγέθους, περιλαμβανομένων και των ατομικών, με χρέη από‭‬ 20.000‭ ‬ευρώ‭ ‬και‭ ‬άνω‭. Όμως, η ‬διαδικασία‭ ‭‬μπορεί‭‬ να‭‭ ‬ξεκινήσει‭ ‬ ‭ ‬ακόμα‭‭ ‬και ‬εάν εκδηλώσει ενδιαφέρον το 50% των πιστωτών της εταιρείας. Στις θετικές προβλέψεις του νόμου και η δυνατότητα για εκ των προτέρων διαγραφή τόκων υπερημερίας, προστίμων, προσαυξήσεων. Υπόσχεση για απλοποίηση της διαδικασίας για επιχειρήσεις με χρέη ως 50.000 ευρώ. Όλο το σχέδιο νόμου.
  • Το Ασφαλιστικό σύστημα παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει με τα προηγούμενα Μνημόνια παραμένει δαπανηρό και γενναιόδωρο υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε ασφαλιστικό συνέδριο.
  • Ο πληθωρισμός στη Γερμανία επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν περιορίζοντας κάπως τις πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να περιστείλει σύντομα τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Αθλητισμός

  • Την επιθυμία να κατακτήσει κι άλλον ένα τίτλο με τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Μάρκους Μπεργκ, στο περιθώριο της παρουσίασης προϊόντος που χρησιμοποιούν οι αθλητές. Ο σέντερ φορ της εθνικής Σουηδίας παραδέχθηκε ότι το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά βαρύ για το «τριφύλλι», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
  • Ως την Δευτέρα (3/4) έχει ο Ηρακλής και η διοίκησή του το περιθώριο εξόφλησης του Μιχάλη Μπουκουβάλα. Αν ως την ημερομηνία αυτή δεν καταβληθούν στον πρώην αμυντικό του Ηρακλή τα δεδουλευμένα του (32.000 ευρώ), τότε η κυανόλευκη ομάδα θα υποστεί την καταδικαστική ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών.
  • Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Θεσσαλονίκη ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Super League, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που θα γίνει την Κυριακή (2/4) στο ΟΑΚΑ. Ο συμπολίτης του Πραξιτέλης Ζαχαριάδης θα «σφυρίξει» την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά, ενώ ο Ευάγγελος Κιοτζένης από την Ξάνθη θα είναι ο διαιτητής στο ματς της Τούμπας, μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΛ.
  • Με αφορμή τα επεισόδια ανάμεσα σε γονείς, που σημειώθηκαν στις 19 Μαρτίου στη Μαγιόρκα, σε συνάντηση μεταξύ παιδιών 12-13 ετών, ο 16χρονος τερματοφύλακας της Llanos 2000, Χουάν Χουνκέρα Μαρτίνες, δημοσίευσε μία επιστολή προς τους γονείς των νεαρών παικτών, που αναπαρήγαγαν όλα τα ισπανικά ΜΜΕ, μιας και εκείνες οι εικόνες ντροπής, έχουν προκαλέσει κύμα αγανάκτησης στην χώρα της Ιβηρικής.
  • Ο Ολλανδός Αντρέ Πάους θα είναι προπονητής της ΑΕΛ μέχρι το τέλος της σεζόν 2017/18. Πρόκειται για έναν 51χρονο Ολλανδό που τελευταία του ομάδα ήταν η Ανόρθωση, από την οποία απομακρύνθηκε τον Φεβρουάριου του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου