Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Από το Δείπνο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2017
Kαλημέρα από την Νέα Υόρκη       ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ


Φωτογραφία την ώρα των βραβεύσεων
Από αριστερά: Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος, MC της βραδιάς, Φίλιπ Χρίστοφερ, Βασίλους Κουρνέλος, Υπεύθυνος Παρελάσεως, Δρ. Γιανκόπουλος, Ιβαν Σαβίδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, 

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η μεγάλη αίθουσα του τρίτου ορόφου του ξενοδοχείου Hilton οπου έγινε με μεγάλη επιτυχία το Gala πριν την παρέλαση της Νέας Υόρκης
Την παράσταση έκλεψαν οι δύο Μεγάλοι τελετάρχες ο επιστήμωνας στο χώρο της βιοεπιστίμης σε θέματα υγείας Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης αλλά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Πέτρος Γαλάτουλας και ο εν αποστρατεία στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
Από Αριστερά:
Δημήτριος Ματθαίος από Βοστώνη, Βασίλειος Καυκάς από Βοστώνη, Ιβαν Σαβίδης

Ο γιατρός κ Γιώργος Γιανκόπουλος μίλησε για το Ελληνικό DNA και ότι η δύναμη του Ελληνισμού είναι το μυαλό και όταν χρησιμοποιούμε το μυαλό για καλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Τελείωσε την ομιλία του με την εξής φράση “Δέχομαι την τιμή που μου κάνετε αλλά δεν ξέρω εάν είμαι άξιος” και οι παρόντες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Ακολούθησε η αναγνώριση και η προσφορά του Ivan Savidis ο οποίος είναι Έλληνας γεννημένος στη Ρωσία (Ρωσο-Πόντιος) επιχειρηματίας και Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ο οποίος ενθουσιασμένος με την εντυπωσιακό χειροκροτήματα των πάνω από 500 παρευρισκομένων όταν έμπαινε μέσα στην αίθουσα γύρισε και είπε στον πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γαλάτουλα “τα έξοδα για απόψε είναι όλα δικά μου”. Μιλάμε για ένα δείπνο προς $250 το άτομο!
Ο κ. Σαβίδης μίλησε στη ρωσική γλώσσα με μεταφραστή και είπε αρκετές φορές για την Ελληνική του καταγωγή από τον Πόντο και ότι έφυγε μακρυά από την οικογένεια του σε μικρή ηλικία και ότι επικοινωνούσε ταχυδρομικώς με την μάνα του η οποία τελείωνε πάντα με τη φράση “Να μη παγώσει η καρδιά σου” και συνέχισε “τότε δεν καταλάβαινα γιατί το έγραφε αλλά σήμερα καταλαβαίνω ότι μου έλεγε να μη ξεχάσω την Ελληνική μου καταγωγή! Ο κ Σαβίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Νέας Υόρκης μία επιχρυσωμένη εικόνα της Παναγίας Σουμελά ο οποίος ο ίδιος εργάστηκε για να αποκατασταθεί το μοναστήρι που βρίσκεται σήμερα υπό Τουρκική κατοχή! 
Περί το τέλος του δείπνου απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε 29 οργανισμούς, τράπεζες, εταιρείες, και ομογενείς που προσέφεραν πέντε χιλιάδες δολάρια έκαστος για το δείπνο.  Επίσης, η Ομοσπονδία της Νέας Υόρκης είχε και λεύκωμα επί ευκαιρία των εορτασμών της 196ης επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και την απελευθέρωση της Ελλάδας από υον Οθωμανικό ζυγό.
Στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας αναφέρθηκε ότι "ο μόνος επίσημος πολιτικός που προσεκλήθει από την Ελλάδα ήταν ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κι αυτό γιατί οι πολιτικοί που έρχονται εδώ από την Ελλάδα όλο μας τάζουν αλλά δεν κάνουν τίποτα".
Στο δείπνο παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, που εκπροσωπούσε την ελληνική βουλή και την κυβέρνηση,στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι ορκίστηκε με το θρησκευτικό όρκο και όχι όπως άλλα μέλη του κοιβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είπε ότι είναι Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος.  Ο κ. Γιάννης Κατσιματίδης, επιχειρηματίας.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβεις κ. Αικατερίνη Μπούρα και κ. Κορνήλιος Κορνηλίου.  Οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και κ. Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα, ο δήμαρχος Χίου κ.Μανώλης Βουρνούς, ο πτέραρχος κ. Γρηγόρης Πεζεράκος, ο στρατηγός ε.α. κ. Φραγκούλης Φράγκος ο οποίος έγβαλε ένα πύρινο λόγο , ο ναύαρχος ε.α. Σταύρος Μιχαηλίδης, και ζήτησε τη βοήθεια της Ομογένειας για να πιεσει να δωθεί ψήφος στους Έλληνες της Αμερικής, ο στρατηγός ε.α. κ. Χρήστος Μανωλάς, ο διοικητής της προεδρικής φρουράς και οι Ευζωνες.
Επίσης είδαμε και τους Ηλία Τσεκερίδη, πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, την κ. Στεργιανή Γώγου-Παπαδοπούλου από τη Βοστώνη, τον κ. Νίκο Διαμαντίδη πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, την κ. Στέλλα Κοκόλη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας διδασκάλων, την κ. Μαρία Σπυριδοπούλου από τη Βοστώνη και πολλούς άλλους.

Σήμερα θα γίνει η μεγάλη παρέλαση στη 5η λεωφόρο η οποία αρχίζει στις 1:00 το μεσημέρι ώρα Νέας Υόρκης.


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου