Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25η Μαρτίου, 2017

  • Επιχείρηση διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με πλαστά έγγραφα και υψηλές αμοιβές, είχαν στήσει στο κέντρο της Αθήνας μέλη οργανωμένου κυκλώματος, με διεθνείς διασυνδέσεις, το οποίο εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
  • Η Αριστερά δεν έχει επιλογή «να αποδράσει υπό το βάρος της δικής της πολιτικής ευθύνης» και να «παραδώσει το λαό στους yes-man» και «στα χέρια των συντηρητικών δυνάμεων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρώμη. «Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε η κυβέρνηση που θα οδηγήσει την Ελλάδα έξω από τα Μνημόνια» πρόσθεσε.
  • Τη διεξαγωγή συντακτικού-προγραμματικού συνεδρίου στο τέλος Ιουνίου (28 - 29 Ιουνίου το πιθανότερο) αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το οποίο συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς το συνέδριο της ΔΗΣΥ.
  • Συμφωνία για συνέχιση του προγράμματος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στήριξης των άνερ-γων δημοσιογράφων τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων των ΜΜΕ υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή μεταξύ της «Αποστολής» και φορέων της δημοσιογραφικής οικογένειας πα-ρουσία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
  • «Απίστευτη» χαρακτήρισε ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τη διατύπωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλοθμ. «Υπάρχει βεβαίως πάντα η πιθανότητα και οι πολιτικοί να λένε κάποια βλακώδη πράγματα, αλλά κι αυτό είναι φυσιολογικό μερικές φορές» πρόσθεσε.

Κόσμος

  • Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα πλήγματα η Βραζιλία μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου εμπορίας αλλοιωμένου κρέατος που πλήττει τη η μεγαλύτερη παγκοσμίως εξαγωγό χώρα βοδινού κρέατος και πουλερικών.
  • Εβδομηνταπεντάχρονος άνδρας που είχε τραυματιστεί στην επίθεση στο Ουεστμίνστερ υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ το βράδυ της Πέμπτης.
  • Αντιστρέφεται το πνεύμα συνεργασίας που επιδείκνυαν μέχρι πρόσφατα Τουρκία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας, καθώς το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει ψυχρανθεί το τελευταίο διάστημα. Αιτία, η στρατιωτική συνεργασία της Μόσχας με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και η απόφασή της να διατηρήσει τους περιορισμούς στην εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων, με ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τους Τούρκους παραγωγούς.
  • Τουλάχιστον 250 πρόσφυγες πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο στα ναυάγια δύο φουσκωτών πλοιαρίων που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη για να καταργήσει τον νόμο για την καθολική ασφάλιση, τον γνωστό Obamacare, και να τον αντικαταστήσει με τη δική του πρόταση. Βρίσκεται ωστόσο αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο ντροπιαστικής ήττας, εξ ου και η προγραμματισμένη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων πήρε αναβολή για την Παρασκευ -εξέλιξη ουδόλως... κολακευτική για τον Τραμπ.

Οικονομία

  • Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας όμως, έστω και με δυσκολία, τις αντοχές των επιπέδων πέριξ των 640 μονάδων και χωρίς να περιορίζει τις προσδοκίες του για την πορεία της αξιολόγησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 640,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,07%.
  • Σχετικά καλή και επαρκής είναι η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλοποίηση στα τέλη του 2015, δήλωσε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί.
  • Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζεφρι Ράις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, παρά την πρόοδο, οι διαφορές δεν έχουν γεφυρωθεί και αρνήθηκε να κάνει πρόβλεψη για τον χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.
  • Έως την 13η Απριλίου 2017 έχει παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς Φεβρουαρίου 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
  • Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 40,3%) θεωρούν αρκετά και πολύ πιθανό ότι θα κλείσουν. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αδήλωτη εργασία μεγάλο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος που παρουσιάστηκε σήμερα, Πέμπτη.‬

Αθλητισμός

  • Την ήττα με 0-2 από την Ουκρανία γνώρισε η εθνική ομάδα Νέων στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στο Elite Round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα δεν είχε στην ενδεκάδα τον τραυματία Ρέτσο, ενώ στη διάρκεια της αναμέτρησης χτύπησε και ο Βρουσάι.
  • Να δείξουν τη «δίψα» τους για μεγάλες νίκες και την κατάκτηση του νταμπλ, ζήτησε ο Τάκης Λεμονής από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα με αφορμή την πρόσληψή του από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. «Υπάρχουν δυσκολίες σ' έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω εάν είναι πιο δύσκολη αυτή η φορά από τις προηγούμενες όμως νιώθω μεγάλη όρεξη και μεγάλη πείνα για να κατακτήσουμε τους τίτλους με την ομάδα.
  • Δυσχαιρένει η παραμονή του του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ, με βάση όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Λας Πάλμας στην οποία ανήκει ο Αργεντινός. Ο Νίκολας Ορτέγα αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Αραούχο στο προπονητικό κέντρο της Λας Πάλας, εκφράζοντας την άποψη ότι ο δανεισμός του δεν θα επεκταθεί.
  • Σε έδρα ουδέτερη προς τους δύο φιναλίστ θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, σύμφωνα με απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ. Ειδικό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας θα επιθεωρήσει τα υποψήφια γήπεδα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της χρονιάς. Τα γήπεδα αυτά είναι το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena, αλλά και το ΟΑΚΑ υπό προϋποθέσεις.
  • Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε στην επιστροφή του Βασίλη Βούζα στις ακαδημίες της ομάδας και την επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των πρωταθλητών. Η ομάδα του Πειραιά ανακοίνωσε την πρόσληψη του 57χρονου προπονητή, χαρακτηρίζοντας τον κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου. Ο Λεμονής αυτοπροσδιορίζεται ως στρατιώτης του συλλόγου με αποστολή να κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου