Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2017

  • Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε στην Ελλάδα με την εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά και στις 3:00 θα πρέπει να δείχνουν 4:00.
  • Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν το Σάββατο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή Καλυκάς Χανίων. Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και διάφορες οργανώσεις είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για προγραμματισμένη εκδήλωση της ΧΑ στα γραφεία της.
  • Κάλεσμα για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, του «Μετώπου Νίκης», απεύθυνε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.
  • Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής επανάστασης του 1821 παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Στα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να αλλάξει πορεία η χώρα, 196 χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση, εστιάζουν τα μηνύματα των κομμάτων.
  • «Σήμερα, πριν από ακριβώς 196 χρόνια, οι Έλληνες ξεκίνησαν τον δύσκολο αγώνα για Ελευθερία, για Ανεξαρτησία, για Δικαιοσύνη. Σήμερα, τιμούμε τη μνήμη τους και παίρνουμε δύναμη από το παράδειγμά τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κόσμος

  • Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ελβετό επιτετραμμένο στην Άγκυρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Βέρνη, υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.
  • Εναπόκειται στη Γερμανία να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο η Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να το κάνει αυτό «διότι κανένας άλλος στη Γερμανία και την Ευρώπη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
  • Την Κυριακή 800.000 ψηφοφόροι του Σααρ αποφασίζουν για τη νέα βουλή του κρατιδίου. Θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα η εντυπωσιακή ανοδική πορεία του SPD στις δημοσκοπήσεις, λόγω Μάρτιν Σουλτς;
  • O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να διεξάγει και δεύτερο δημοψήφισμα, έπειτα από εκείνο της 16ης Απριλίου, για το αν θα συνεχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP, το οποίο διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, απώλεσε το μοναδικό του βουλευτή, καθώς ο Ντάγκλας Κάρσγουελ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα.

Οικονομία

  • «Ποιος ξένος θα επενδύσει στη χώρα μας αν συνεχίσει να πλανάται ο φόβος του Grexit;», διερωτήθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Ο ίδιος εκτίμησε ότι θα έπρεπε από τα μέσα της χρονιάς η χώρα σιγά σιγά να έβγαινε στις αγορές, κάτι που δεν γίνεται και σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό ενδεχόμενο ένα τέταρτο μνημόνιο.
  • Τρεις είναι οι δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου (67%) του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
  • «H καταπολέμηση κάθε μορφής φοροδιαφυγής και της διαφθοράς αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παραγραφής για τις λίστες καταθετών εξωτερικού κατά τη μεταφορά τους από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ» διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία τονίζει ότι «στερούνται κάθε βάσης».
  • Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στις περιπτώσεις άσκησης πολλαπλής απασχόλησης. Η βασική αλλαγή αφορά στην κατάργηση των διατάξεων που προέβλεπαν την υποχρεωτική ασφάλιση σε έναν φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο των από 01/01/1993 ασφαλισμένων και, συνεπώς, την υποχρέωση καταβολής μίας ασφαλιστικής εισφοράς. Αναλυτικά παραδείγματα και όλη η εγκυκλιος.

Αθλητισμός

  • Η Εθνική ομάδα έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα. Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.
  • Ο Μάρκους Μπεργκ επιβεβαίωσε την περίοδο φόρμας που διανύει και σε διεθνές επίπεδο. Ο άσος του Παναθηναϊκού σημείωσε το τρίτο γκολ στην εμφατική νίκη της Εθνικής Σουηδίας επό της Λευκορωσίας με 4-0, για τον 1ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018. Η Ελβετία είδε κι έπαθε για να νικήσει (1-0) τη Λετονία στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», ενώ η Ανδόρα υποχρέωσε σε «λευκή» ισοπαλία τα Νησιά Φαρόε, στη μίνι έκπληξη της βραδιάς.
  • Στην ποιότητα των παικτών του Βελγίου αλλά και στην ανάγκη η Εθνική μας να κάνει ένα καλό ματς, στάθηκε ο Μίκαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή εν όψει του αγώνα της Εθνικής στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΣΚΑΪ / OTE SPORTS). Από την πλευρά του, στο υψηλό κίνητρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή στάθηκε ο Κώστας Μανωλάς. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα υποστήριξε πως η Εθνική θέλει να αποδείξει κόντρα στο Βέλγιο ότι ανήκει στην ελίτ, ενώ ανέφερε πως δεν θα πουλήσει εύκολα το… τομάρι της.
  • Θέση που θα συζητηθεί πήρε ο Βαγγέλης Μόρας για την κλήση του Κάρλος Ζέκα στην Εθνική ομάδα των Ανδρών. Ο αμυντικός της Μπάρι, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», υπογράμμισε ότι κατ' αυτό τον τρόπο ένας Έλληνας χάνει τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, διευκρίνισε όμως ότι η τοποθέτησή του δεν είναι κακοπροαίρετη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου