Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2017

  • Σε πολιτική κίνηση μετεξελίσσεται η πρωτοβουλία της Άννας Διαμαντοπούλου, του Γιάννη Ραγκούση και του Γιώργου Φλωρίδη, «Ώρα Αποφάσεων», όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
  • «Θεμελιώδη» χαρακτήρισε ο Γιάννης Στουρνάρας, τον ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών για την ελληνική μεταποιητική βιομηχανία και την ελληνική οικονομία ευρύτερα, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.
  • Στην κυκλοφορία θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοινώθηκε από τη «Ολυμπία Οδό», οι τέσσερις σήραγγες που βρίσκονται στο τμήμα της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών μεταξύ Αιγίου και Ρίου, στην περιοχή της Παναγοπούλας.
  • Τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, δύο συμβολαιογράφοι, ένας δικηγόρος και ένας αστυνομικός περιλαμβάνονται στα 20 και πλέον άτομα τα οποία έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο εν εξελίξει αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας νομιμοποιούσε αλλοδαπές γυναίκες.
  • Είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες, θα την έχουμε και θα την μελετήσουμε, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης από το βήμα ημερίδας που διοργάνωσε η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Κόσμος

  • Η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», την οποία εξαπέλυσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία τον Αύγουστο, ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
  • Η Μελάνια Τραμπ έκανε μια σπάνια εμφάνιση την Τετάρτη στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρώτη Κυρία προκειμένου να τιμήσει γυναίκες που έχουν διακριθεί στον αγώνα εναντίον της αδικίας και των ανισοτήτων.
  • Ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν οδεύει προς τη νίκη και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας τον επόμενο μήνα, ενώ εμφανίζεται το φαβορί και για τον τελικό γύρο της 7ης Μαΐου, όπου θα επικρατήσει της αντιπάλου του, της υποψηφίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, βάσει δημοσκόπησης του ινστιτούτου Elabe.
  • Εκατοντάδες άνθρωποι κράτησαν ο ένας το χέρι του άλλου στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα για να τιμήσουν τη μνήμη των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν πριν μία εβδομάδα στην τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την χώρα. Ανάμεσά τους πολλοί μουσουλμάνοι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Μαθήτριες που φορούσαν μαντίλες κρατούσαν αφίσες με τη φράση: «Το Ισλάμ είπε όχι στην τρομοκρατία» και «το Ισλάμ σηματοδοτεί την ειρήνη»
  • Η Γερμανία θα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit προκειμένου να διασφαλίσει ότι η αναταραχή που ενδεχομένως προκαλέσει η απόφαση του Λονδίνου να εγκαταλείψει την ΕΕ θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερη στις ζωές των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Οικονομία

  • Οκτώ ξένες πετρελαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τα Ελληνικά Πετρέλαια στις έρευνες υδρογονανθράκων στις περιοχές Άρτας-Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, αποκάλυψε ο Γιάννης Γρηγορίου, γενικός διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων. Πρόκειται για τις εταιρείες Total, Shell, Repsol, Japex, Dana Petroleum, INA και Hunt, με τις οποίες τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.
  • Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές των τριών υποψηφίων εταιρειών για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ αυτή τη στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, Morgan Stanley και Τράπεζα Πειραιώς, ο νομικός και τεχνικός έλεγχος των φακέλων.
  • Επί της ουσίας το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει το έγγραφο που διέρρευσε στον τύπο για βάρη ύψους 120 δισ. ευρώ για τους δανειστές της Ελλάδας.
  • Tα Τέλη Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων (ΤΕΑΑ) ή αλλιώς, το γνωστό «Σπατόσημο», ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, από τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.
  • Στην κερδοφορία επέστρεψε η Eurobank το 2016, πετυχαίνοντας καθαρό αποτέλεσμα ύψους 230 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,2 δισ. ευρώ πέρυσι. Μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το δ' τρίμηνο και αύξηση καταθέσεων. Η παράταση της εκκρεμότητας της αξιολόγηση προκαλεί παρενέργειες στην οικονομική δραστηριότητα, προειδοποεί ο πρόεδρος Ν.Καραμούζης.

Αθλητισμός

  • Το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη μεγάλη καινοτομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς από την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική περίοδο ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω πλέι οφ, διαδικασία στην οποία θα λαμβάνουν μέρος οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου, που θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους.
  • Με τον Ούγκο Αλμέιδα στην αποστολή θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ογκνιέν Βράνιες. Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ ο Πορτογάλος θα επιστρέψει από τον τραυματισμό του (θλάση) ακριβώς ένα μήνα μετά την τελευταία του εμφάνιση εναντίον του Πανιωνίου στις 3 Μαρτίου. Όσο αφορά στον τραυματισμό δεύτερου στο φιλικό Αλβανία-Βοσνία, δεν εμπνέει ανησυχία.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν στη...λίστα για μια θέση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από την συναρπαστική ισοπαλία (1-1) εναντίον του Παναμά στην ζώνη της CONCACAF.
  • Με πρωταγωνιστή τον Νειμάρ, που έχασε πέναλτι (53’/ το απόκρουσε ο Σίλβα) αλλά κατάφερε να σκοράρει (64’), η Βραζιλία κέρδισε 3-0 την Παραγουάη και έφτασε ένα βήμα από την μαθηματική εξασφάλιση της παρουσία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου