Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Εμπόλεμη ζώνη» η Βόρεια Αυστραλία μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι

«Εμπόλεμη ζώνη» θυμίζει την Τετάρτη η Βόρεια Αυστραλία, έπειτα από το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι, ο οποίος προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, αλλά ευτυχώς όχι θύματα.

Τα τουριστικά θέρετρα στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, στα βορειοανατολικά, επλήγησαν περισσότερο, ενώ οι πλημμυρισμένοι δρόμοι και τα δέντρα που έχουν ξεριζωθεί εμποδίζουν τα σωστικά συνεργεία και τον στρατό να προσεγγίσουν τις περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Φυτείες ζαχαροκάλαμου ισοπεδώθηκαν και ορυχεία έκλεισαν από το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι κατηγορίας τέσσερα στην πενταβάθμια κλίμακα.

Μία γυναίκα κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή Ερλι Μπιτς, πάνω από την οποία πέρασε η Ντέμπι, έζησε μια ιδιαίτερα δραματική νύχτα καθώς, όπως είπε η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάζια Παλασέι, έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι μέσα στον σταθμό των ασθενοφόρων.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Χάμιλτον Αϊλαντ και το Ερλι Μπιτς απεικονίζουν δρόμους γεμάτους με πεσμένα δέντρα, οροφές σπιτιών, έπιπλα και κατεστραμένα γιοτ που ξεβράστηκαν στη στεριά.

«Η φύση έδειξε τον χειρότερο εαυτό της στους πολίτες του Κουίνσλαντ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων, στην Καμπέρα.

Τουλάχιστον 63.000 κάτοικοι της πολιτείας έμειναν χωρίς ρεύμα. Στα Γουίτσαντεϊ Αϊλαντς διακόπηκε η υδροδότηση, ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Κάιρνς και Ροκχάμπτον, οι ξενοδόχοι ανέφεραν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων εκφράζοντας ανησυχία για τις διακοπές του Πάσχα που πλησιάζουν.

Οι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν ότι τα αρνητικά δημοσιεύματα θα επηρεάσουν την κατάσταση.

«Πρόκειται για μέρη που δεν επηρεάζονται καθόλου από αυτές τις καιρικές συνθήκες και αυτό είναι το είδος των παράπλευρων απωλειών που υφίσταται κάθε φορά ο κλάδος μας», είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τουριστικής Βιομηχανίας του Κουίνσλαντ Ντάνιελ Γκσγουίντ.

Το αεροδρόμιο του Τάουνσβιλ άνοιξε και πάλι παρότι οι αεροπορικές εταιρείες Qantas και Virgin ανακοίνωσαν την ακύρωση των πτήσεων προς το Χάμιλτον Αϊλαντ, το Πρόσπεριν και το Μακέι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου