Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αιφνιδιαστική παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου

Σάββατο, 25η Μαρτίου, 2017
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

Αιφνιδιαστική παραίτηση από τη θέση της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς υπέβαλε το πρωί η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, καταγγέλλοντας προσπάθεια ηθικής εξόντωσης της.


Αιφνιδιαστική παραίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου
Με ένα πολυσέλιδο έγγραφο, η εισαγγελική λειτουργός που έχει θητεύσει επί μακρόν στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης της έρευνας από συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου, με αφορμή την υπόθεση της Novartis την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».
Η εισαγγελική λειτουργός συνδέει μάλιστα την αιφνίδια παραίτηση της με δημοσίευμα της εφημερίδας Ντοκουμέντο, στο οποίο γίνεται αναφορά για ενέργειες συγκάλυψης από την Εισαγγελία Διαφθοράς στις υποθέσεις του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωμά Λιακουνάκου, μετά από αναφορά της ανακρίτριας σε βάρος της.
Στο έγγραφό της επίσης η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται στα σημαντικά ευρήματα των ερευνών για την υπόθεση της Nοvartis, και σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνει, ότι τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων (κυρίως γιατρών δημοσίων νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε ότι από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους.
Κυβερνητικοί κύκλοι, σημειώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά» και υπογραμμίζουν: «Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».
Σοφία Φασουλάκη
Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, με την Νέα Δημοκρατία να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να τονίζει ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού. 
Σε μια αιχμηρή ανακοίνωση, το «γαλάζιο» κόμμα τονίζει πως η παραίτηση της κ. Ράικου επιβεβαιώνει «όσα καταγγέλλει η ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης» και ζητά από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να «δώσουν απαντήσεις για τη λειτουργία παράκεντρων εξουσίας και διαφθοράς».

Με τη σειρά της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη τονίζει ότι είναι
«είναι αδιαπραγμάτευτο κι οφείλει η Πολιτεία να προστατεύει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς από κάθε απόπειρα επηρεασμού και εκβιασμού». 
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι παρά την ανάγκη για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία στη δημόσια ζωή, η ανεξαρτησία των διωκτικών αρχών παραμένει στη χώρα μας ακόμη ζητούμενο.
«Κάποιοι βλέπουν τη “μάχη κατά της διαφθοράς” ως μέσο πολιτικής επιβίωσης. Επιδιώκουν τη διαρκή δημιουργία σκιών, συντηρούν τη “σκανδαλολογία” μέσω ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης. Αποκρύπτοντας βέβαια ότι δεν τους συμφέρει.
Αυτοί δεν θα ηρεμήσουν αν δεν αλώσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου