Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Πατρινός που σήκωσε το χρυσό αγαλματάκι στα φετινά Όσκαρ – Ποιός είναι ο Διονύσης Μπουλούτζας



Παρασκευή, 25η Μαρτίου, 2017

Κι όμως υπήρχε και  ένας Πατρινός ανάμεσα σε αυτούς που  σήκωσαν φέτος το χρυσό αγαλματάκι στην λαμπερή τελετή των Όσκαρ. Πρόκειται για τον  Διονύση Αντωνίου Μπουλούτζα, γιο  του Αντώνη Μπουλούτζα, που εργάστηκε σε εφημερίδες της Πάτρας, μεταξύ των οποίων ο «Νεολόγος» η  «Ημέρα» και  «Ημερήσιος Κήρυξ», ενώ αργότερα μετέβη στην Αθήνα όπου εργάστηκε στην «Καθημερινή» και ως διευθυντής στο περιοδικό ARTI. Την αποκάλυψη μας έκανε ο πολύ καλός φίλος και γνωστό «ψαχτήρι» της πόλης Αλέξης Γκλαβάς ο οποίος μας έδωσε και τη φωτογραφία του Διονύση  Μπουλούτζα με το βραβείο δίπλα στο οποίο  όλοι θα ήθελαν να ποζάρουν.
Ο Διονύσης Μπουλούτζας, ζει στο Λονδίνο, εργάζεται στην MPC και είναι ο ένας από τους τέσσερις που πήραν φέτος το Οσκαρ για τα ειδικά εφφέ στην ταινία «Το Βιβλίο της Ζούγκλας». Του  ανήκει το 1/4 του βραβείου  καθώς  από τα περίπου 1200 ψηφιακά πλάνα, αυτός έφτιαξε τα 300.
Στην ταινία όλα είναι ψηφιακά εκτός από το Μόγλη. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της τεχνολογίας.
Ο  πατέρας του, ο Αντώνης Μπουλούτζας γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1946 στην Πάτρα. Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με την ποίηση, όμως δεν δημοσίευσε παρά ελάχιστα ποιήματά του. Πέρασε στη δημοσιογραφία με χρονογραφήματα και ευθυμογραφήματα στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και από το 1969 δούλεψε επαγγελματικά πλέον στις εφημερίδες Ημερήσιος Κήρυξ Πατρών, Νεολόγος και Ημέρα Πατρών. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1975, όπου εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης ύλης στην Καθημερινή (1976-1990 και 1993-1995). Επίσης ασχολήθηκε με την επιμέλεια κειμένων σε περιοδικά, βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και άλλες ειδικές εκδόσεις. Ίδρυσε και εξέδωσε το περιοδικό τέχνης Εικαστικά (1982), το οποίο και διηύθυνε ως το 1985, και το δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) και διεθνές ARTI International (1990 έως 1998, οπότε και ανέστειλε την έκδοσή του). Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η παναγία των αγγέλων» (Καστανιώτης 2003). «Ο μεσολαβητής» είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου