Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Γιάννης Μπουτάρης κατέθεσε πρόταση κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων

Ο Μπουτάρ -ης έβγαλε γλώσσα

Η φωτογραφία με τη γλώσσα έξω του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, την ημέρα της παρέλασης, έγινε θέμα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο.Πηγή: ANA
Ο Γιάννης Μπουτάρης κατέθεσε πρόταση κατάργησης των μαθητικών παρελάσεων
Την πρότασή του για κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από το σώμα να «υιοθετήσει» τη συγκεκριμένη πρόταση, ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρου Καλαφάτη.

«Εάν εξαιρέσουμε το στρατιωτικό άγημα και την ομάδα των σχολείων, όλα τα άλλα είναι να σε πιάνουν τα κλάματα. Κάθε άλλο παρά υπερηφάνεια αισθάνεσαι», υποστήριξε ο δήμαρχος.

«Δεν αντιλέγω για το εθνικό φρόνημα, όμως αυτό καλλιεργείται από την παρέλαση στρατιωτικών αγημάτων. Γιατί αν δεις τον τρόπο που περπατάνε τα σχολεία, όχι όλα, αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους, αυτό δεν δίνει τιμή στην ημέρα», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θυμήθηκε πως τα προηγούμενα χρόνια, όταν τα γυμνάσια ήταν χωρισμένα σε αρρένων και θηλέων, «οι παρελάσεις ήταν ευκαιρία να φλερτάρουμε», ενώ κατέθεσε την πρόταση οι πολιτιστικοί σύλλογοι, αντί να παρελαύνουν, να συμμετέχουν σε μεγάλη γιορτή που θα γίνεται στη Νέα Παραλία ανήμερα των εθνικών επετείων.

«Φωτογραφιζόταν με τη γλώσσα απ' έξω»

Η κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη. «Θλίβομαι όταν ακούω τον δήμαρχο με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο να αντιμετωπίζει το ζήτημα της παρέλασης. Υποβαθμίζει το θέμα σε βαθμό που δεν θα έπρεπε. Και δεν μπορώ να καταλάβω αν το κάνει συνειδητά. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι παρελάσεις γίνονται για το φλερτ και το καμάκι».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, αφού υποστήριξε πως θα πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμός των παρελάσεων, αναφέρθηκε και στον μορφασμό που έκανε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στην διάρκεια της παρέλασης.

«Ποιος από εσάς είναι υπερήφανος που ο δήμαρχος την ημέρα της εθνικής επετείου φωτογραφιζόταν με τη γλώσσα απ’ έξω λες και έκανε παιχνιδάκια με τον φακό;» ρώτησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας».

Για τον μορφασμό και την κριτική που δέχτηκε από τον Γιάννη Καλαφάτη απάντησε στη δευτερολογία του ο Γιάννης Μπουτάρης: «εάν πρόσεξες τη φωτογραφία, δεν ήμουν στην εξέδρα των επισήμων. Μπορεί να έπαιζε κανένα παιδάκι και έβγαλα τη γλώσσα μου, όπως κάνω στα εγγόνια μου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου