Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017

  • Στην ποινική δίωξη τριών υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με προϊστάμενο τον κ. Ηλία Ζαγοραίο, μετεξελίχθηκε η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή διαγωνισμό που αφορούσε την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών.
  • Ευρύτατη συμμετοχή των πολιτών, που θα αποφασίζουν μέσω δημοψηφίσματος, για την ισχύ ή όχι των νόμων, αλλά και της οποιασδήποτε συνθήκης μεταβιβάζει κυριαρχικές αρμοδιότητες του κράτους, πλήρη προστασία των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προτείνει μεταξύ άλλων στο σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος η ομάδα εργασίας με το συντονισμό του Γιώργου Κατρούγκαλου.
  • Την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα παρουσιάσει συγκροτημένο σχέδιο του κόμματός του για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΩ».
  • Υπό έλεγχο τέθηκε μετά τις 8 το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στον πρώτο όροφο εγκαταλελειμμένου εμπορικού κέντρου στην οδό Μαυροκορδάτου, στο Χαλάνδρι.
  • Ποινική δίωξη για απιστία εις βάρος τραπεζικού ιδρύματος, σε βαθμό κακουργήματος, παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, εναντίον στελεχών της Τράπεζας Αττικής για υπόθεση δανειοδοτήτων σε αφερέγγυες επιχειρήσεις κατά την περίοδο 2010-2011.

Κόσμος

  • Το σπίτι που πέρασε τα πρώτα του παιδικά χρόνια ο Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Κουίνς της Νέας Υόρκης, πωλήθηκε έναντι του ποσού των 2,14 εκατομμυρίων δολαρίων. Το ποσό είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το μέσο όρο των τιμών των κατοικιών στη συνοικία, αλλά χαμηλότερο σε σύγκριση με την τιμή που αναμενόταν.
  • Η παγκόσμια απαγόρευση των πυρηνικών όπλων είναι μη ρεαλιστική, δηλώνει η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, καθώς συνολικά σχεδόν 40 χώρες -περιλαμβανομένων ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και Κίνας- μένουν εκτός της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με μία δεσμευτική συνθήκη για τον πυρηνικό αφοπλισμό. Η Νίκι Χέιλι επικαλείται λόγους εθνικής ασφαλείας προτάσσοντας ως παράδειγμα τη Βόρειο Κορέα.
  • Η βρετανική αστυνομία δεν έχει εντοπίσει καμία ένδειξη ότι ο Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στην είσοδο του βρετανικού Κοινοβουλίου, είχε οποιαδήποτε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, είναι προφανές ότι είχε ενδιαφέρον για τον τζιχαντισμό.
  • Η Άγκυρα προτίθεται να συζητήσει με την Μόσχα το θέμα της εισόδου Ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ρωσικής κοινότητας στην Αττάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
  • Τον γαμπρό του αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, έχει καλέσει για κατάθεση η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, στο πλαίσιο των ερευνών της για τις στελεχών του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους.

Οικονομία

  • Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για μη έκδοση αποδείξεων σε κατηγορίες επιχειρήσεων που θα προσδιοριστούν με αποφάσεις της.
  • Το ρεκόρ γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, oι φόβοι του γερμανικού υπΟικ για τις επιπτώσεις του Brexit και οι δηλώσεις Σκίμπε μετά το 1:1 στο Βέλγιο, στις σελίδες του γερμανικού τύπου.
  • «Η ανεργία και το ασφαλιστικό είναι τα δύο βασικότερα προβλήματα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής με θέμα «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη» εξηγώντας ότι η λύση είναι «οι ιδιωτικές επενδύσεις».
  • Νέα δυναμική για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα προσδώσει η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης, η οποία καταρτίζεται και θα είναι ικανή να εξισορροπήσει τις δυσλειτουργίες της αγοράς, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας σε συνέδριο στη Βουλή με θέμα «κρίση, μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη».
  • Συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ προτείνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου, για τη λειτουργία των καταστημάτων την περίοδο πριν από την εορτή του Πάσχα, ενώ την Κυριακή 9 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αθλητισμός

  • Ένας οπαδός σκοτώθηκε ύστερα από πτώση 25 μέτρων, από τις κερκίδες του γηπέδου «Μορουμπί» στο Σάο Πάολο. Ο 23χρονος Μπρούνο Περέιρα ντα Σίλβα έπεσε στο πάρκινγκ και τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι. Ο άτυχος νέος εξέπνευσε λίγο μετά την εισαγωγή σε νοσοκομείο.
  • Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, έπειτα από τη μήνυση που είχε καταθέσει εις βάρος του, ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ για τα όσα είχαν συμβεί μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, τον Φεβρουάριο του 2011.
  • Ο Ζέκα έζησε το Σάββατο στις Βρυξέλλες μια μοναδική στιγμή. «Ήταν ίσως η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου», λέει ο Πορτογάλος πολιτογραφημένος Έλληνας, μιλώντας στην «A Bola», λίγο μετά το ντεμπούτο του με την εθνική Ελλάδας.
  • Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αποφασισμένη να πληρώσει τη ρήτρα του Νειμάρ με την Μπαρστελόνα, που καθορίζεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και να ντύσει με την φανέλα της τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, πραγματοποιώντας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Sport, σημειώνοντας, ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο, θα χρειαστεί επίσης να πείσει τον παίκτη.
  • Ο πρώτος και ίσως μοναδικός παίκτης της Ιρλανδίας που κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ από τον τραυματισμό του Σίμους Κόουλμαν ήταν ο Σέιν Λονγκ. Την Παρασκευή στο 69ο λεπτό του αγώνα Ιρλανδία-Ουαλία (0-0) ο Νιλ Τέιλορ με «δολοφονικό» τάκλιν έστειλε στο νοσοκομείο τον Κόουλαν με διπλό κάταγμα στο πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου