Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Μαύρα σύννεφα στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία

Παρασκευή, 25η Μαρτίου, 2017

Αντιστρέφεται το πνεύμα συνεργασίας που επιδείκνυαν μέχρι πρόσφατα Τουρκία και Ρωσία στο θέμα της Συρίας, καθώς το κλίμα στις σχέσεις των δύο πλευρών έχει ψυχραθεί το τελευταίο διάστημα. Αιτία, η στρατιωτική συνεργασία της Μόσχας με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και η απόφασή της να διατηρήσει τους περιορισμούς στην εισαγωγή τουρκικών αγροτικών προϊόντων, με ανυπολόγιστη οικονομική ζημιά για τους τούρκους παραγωγούς. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Αγκυρα κάλεσε τον ρώσο επιτετραμμένο στο υπουργείο Εξωτερικών δύο φορές μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα για να διαμαρτυρηθεί σε υψηλούς τόνους, την πρώτη φορά για τα πυρά που δέχθηκε από το κουρδικό καντόνι του Αφριν, τουρκικό συνοριακό φυλάκιο, με αποτέλεσμα την απώλεια -σύμφωνα με την τουρκική πλευρά- της ζωής τούρκου στρατιώτη, και τη δεύτερη φορά για τη μεταφορά ρωσικών δυνάμεων στην ίδια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από του Κούρδους, προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν και να συνεργαστούν μαζί τους. 

Το μήνυμα της Αγκυρας προς τη Μόσχα δόθηκε σε απειλητικό ύφος και περιελάμβανε την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί το συμβάν, των πυρών δηλαδή από την συριακή πλευρά των συνόρων, η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι πολύ σκληρή. 

Παράλληλα, η τουρκική πλευρά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και έθεσε νέο αίτημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε από την ρωσική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη λειτουργία αντιπροσωπειών του κουρδικού κινήματος της Συρίας στην Ρωσία. 

Οι κινήσεις της Τουρκίας έρχονται σε μία στιγμή που στο άλλο άκρο της συρο-τουρκικής μεθορίου, στα βορειοανατολικά της Συρίας, οι αμερικανικές δυνάμεις συνεργάζονται με τις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας», των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι του YPG, προκειμένου να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την «πρωτεύουσά» του Ράκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου