Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2017

  • Το βραχυκύκλωμα που προκάλεσε στην κυβέρνηση η παραίτηση της Ελένης Ράικου πολλαπλασιάζει τα ερωτηματικά όχι μόνο για τους πραγματικούς λόγους που ώθησαν την Εισαγγελέα Διαφθοράς στην αιφνιδιαστική κίνησή της, αλλά και για το περιεχόμενο των ανοικτών φακέλων που βρίσκονται στα χέρια της. Για κοινοβουλευτικό έλεγχο ετοιμάζεται η αντιπολίτευση.
  • Έκκληση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προς την Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για άμεση προμήθεια ελαστικών επισώτρων για την «αποτροπή ακινητοποίησης του μηχανοκίνητου στόλου».
  • Σειρά επαφών θα έχει τη Δευτέρα στη Λευκωσία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα τον ενημερώσει για την συνάντηση του, την περασμένη Τετάρτη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ.
  • Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε περαστικός στις 4 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Πειραιά (πύλη Ε3) όταν εντόπισε έναν νεαρό άνδρα απαγχονισμένο.
  • Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής σε περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης, πάνω από την περιφερειακή οδό και κοντά στα Κοιμητήρια.

Κόσμος

  • Τραγωδία σε χιονοδρομικό κέντρο στην ανατολική Ιαπωνία. Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε δεκάδες μαθητές που έκαναν σκι στο Νάσου της επαρχίας Τοτσίγκι. Εκφράζονται φόβοι για οκτώ μαθητές νεκρούς, ενώ άλλοι 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
  • Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση της United Airlines να μην επιτρέψει την επιβίβαση κοριτσιών επειδή φορούσαν κολάν. Η αεροπορική εταιρεία επικαλέστηκε τον κανονισμό που αφορά όλους όσοι ταξιδεύουν με special pass, δηλαδή υπαλλήλους της εταιρείας και δικούς τους ανθρώπους.
  • Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της Ράκα -de facto πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία-βρίσκεται η διεθνής συμμαχία, αφού ελέγχει πλέον αεροπορική βάση-«κλειδί» κοντά στην πόλη.
  • Το κεντροδεξιό κόμμα του Μπόικο Μπορίσοφ κέρδισε μεν καθαρά στις πρόωρες εκλογές που έγιναν στη Βουλγαρία, στη χώρα όμως δύσκολα θα σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση. Το GERB έλαβε το 32,5%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους φιλόδοξους σοσιαλιστές με 26,8%.
  • To «φαινόμενο Σουλτς» στο οποίο έχει ποντάρει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία δεν πήγε καθόλου καλά στις τοπικές εκλογές που έγιναν στο κρατίδιο Ζάαρ της Γερμανίας. Τα επίσημα αποτελέσματα δίνουν ευρύτατη νίκη στο CDU με το SPD να μένει δεύτερο και με υποχώρηση ποσοστού.

Οικονομία

  • Από την αρχή του 2017 μέχρι και σήμερα έχουν ελεγχθεί 948 επιχειρήσεις και έχουν επιβληθεί 70 πρόστιμα ύφους 61.000 ευρώ, όπως αναφέρει σε έγγραφο που κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, στην Βουλή μετά από επίκαιρη ερώτηση.
  • Σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
  • Τελειωμένη υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δείχνει η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, εφόσον φυσικά κλείσει η συμφωνία και στα υπόλοιπα θέματα, και το μόνο που απομένει είναι να καθοριστούν το μείγμα και το ποσοστό πώλησης του δυναμικού της Επιχείρησης.
  • Τα βασικά κεφάλαια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, όσον αφορά τα μέτρα και αντίμετρα, σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων της Δευτέρας, έχουν κλείσει ήδη. Το εργασιακό παραμένει ακόμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ανοιχτό.
  • Την έλλειψη σταθερότητας θεσμών, εμπιστοσύνης και γενναιότητας του πολιτικού συστήματος να πει την αλήθεια στον κόσμο εντοπίζει ως τους κύριους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει βγει από τα μνημόνια, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. «Hμασταν σε μια βάρκα που έμπαζε νερά και αντί να φροντίσουμε να κλείσουμε την τρύπα, αλληλομαχαιρωνόμαστε» λέει χαρακτηριστικά.

Αθλητισμός

  • Η Γερμανία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να πάρει τη νίκη στο Μπακού απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν, με 4-1. Τα «πάντσερ» του Γιόαχιμ Λεβ δεν πτοήθηκαν από την ισοφάριση των Αζέρων, αλλά απάντησαν με άλλα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισαν το απόλυτο σερί τους, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Η Τσεχία συνέτριψε το Σαν Μαρίνο εκτός έδρας με 6-0, ενώ στο ντέρμπι της ανατολικής Ευρώπης η Αρμενία επιβλήθηκε του Καζακστάν 2-0. Στο «Γουέμπλεϊ», τέλος, η Αγγλία πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο απέναντι στη Λιθουανία και διατήρησε την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο.
  • Στο επεισοδιακό ντέρμπι των Τρικάλων (με αψιμαχίες μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων και δύο αποβολές), η τοπική ομάδα νίκησε με 1-0 τον Αρη, ο οποίος απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας και τις θέσεις, που οδηγούν στη Super league. Ο Απόλλων Σμύρνης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε στη Ριζούπολη τον Αιγινιακό με 4-1 και επέστρεψε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Football League. Ο ΟΦΗ νίκησε με 1-0 την Καλλιθέα και πλησίασε στην κορυφή.
  • Ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιταλία, τον πιο δύσκολο γρίφο που καλείται να λύσει η Ρόμα. Ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός έχει προκαλέσει αίσθηση και αναμένεται να είναι από τα «καυτά» ονόματα στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά. Ο ίδιος πέταξε το... μπαλάκι της απόφασης στη διοίκηση των Ρωμαίων...
  • Η Εθνική ομάδα έφυγε με πολύτιμο βαθμό από τις Βρυξέλλες, απέναντι στην ομάδα που κατέχει την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Η «γαλανόλευκη» απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο «Κινγκ Μποντουέν» απέναντι στο Βέλγιο, παρότι τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών του Ταχτσίδη και του Τζαβέλλα. Ακόμη κι έτσι όμως η Εθνική θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη, αφού στο γκολ του Μήτρογλου (46΄) απάντησε ο Λουκάκου μόλις στο 89ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου