Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Για πέμπτη φορά στο διάστημα ο «Θοδωρής»

Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017

Ο Ρώσος κοσμοναύτης -Πόντιος στην καταγωγή- Θεόδωρος Γιουρτσίχιν
Για πέμπτη φορά στο διάστημα ο «Θοδωρής»
«Νιώθω ευτυχισμένος, που πριν φύγω για πέμπτη φορά στο διάστημα, κατάφερα να βρίσκομαι μαζί σας!» είπε με μεγάλο ενθουσιασμό ο Ρώσος κοσμοναύτης -Πόντιος στην καταγωγή- Θεόδωρος Γιουρτσίχιν, στην μεγάλη γιορτή των Ελλήνων της Μόσχας, για την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Izvestia Hall» στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, την περασμένη Κυριακή, έγινε μεγάλη εκδήλωση, όπου βρέθηκαν, εκτός των Ελλήνων που διαπρέπουν στη Μόσχα, και πολλοί Ρώσοι φιλέλληνες.

«Από αύριο θα είμαι σε συνθήκες αποστέρησης και στις 20 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί η πτήση μου για την οποία προετοιμαζόμουν δυο χρόνια. Ευχαριστώ φίλοι μου για τις τιμές που μου δώσατε, αλλά η μεγαλύτερη χαρά είναι ότι βλέπω όλους τους συμπατριώτες μου μαζί, αυτό μου δίνει περισσότερη δύναμη!» είπε ο παγκοσμίου φήμης κοσμοναύτης και πρόσθεσε: «Μένουμε στην μεγάλη Ρωσία, αλλά δεν ξεχνάμε ότι ανήκουμε συναισθηματικά σε μια μικρή, αλλά μεγάλη Ελλάδα, μια υπέροχη χώρα...! Τους δεσμούς αίματος Ρωσίας - Ελλάδος κανένας και ποτέ δεν μπορεί να σπάσει!».

Στον χαιρετισμό του, ο Φιόντορ (Θεόδωρος) Γιορτσίχιν, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, τον ευχαρίστησε που στην ομιλία του ανέφερε τη μεγάλη συμβολή της Ρωσίας στην ελληνική Επανάσταση.

Την πέμπτη του πτήση στο διάστημα, ο Φιοντόρ Γιουρτσίχιν θα την πραγματοποιήσει μαζί με τον Τζακ Φίσερ και τον Πάολο Νεσπόλι, από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ, ενώ ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης θα είναι ο διοικητής της αποστολής και του πληρώματος του «Σογιούζ MS-04».

Ο Φιόντορ Γιουρτσίχιν γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1959 στο Βατούμι της Γεωργίας, από γονείς ποντιακής καταγωγής. Η πρώτη φορά που πέταξε με την NASA ήταν το 2002 με το διαστημικό λεωφορείο «Ατλαντίς» και η δεύτερη το 2007 που υπήρξε και κυβερνήτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για 6 μήνες.

Έχει βραβευτεί με το μετάλλιο του «Ήρωα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», το μετάλλιο της «Τάξης της Φιλίας», το μετάλλιο της NASA, για διαστημικές πτήσεις και πλήθος άλλων από την Ομοσπονδία Κοσμοναυτών.

Ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης έκανε τέσσερις πτήσης. Πέρασε συνολικά στο διάστημα 534 εικοσιτετράωρα, 2 ώρες και 33 λεπτά. Πέντε φορές είχε βγει στο αχανές σύμπαν, όπου έκανε εργασίες επί 31 ώρες και 54 λεπτά.

Τέλος, ένας από τους επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίας και χορηγός του Ελληνικού Συλλόγου Μόσχας, Ανδρέας Ηλιόπουλος, ντυμένος με την ελληνική παραδοσιακή στολή, που φόρεσε λόγω της εθνικής γιορτής, είπε, καθώς φωτογραφιζόταν με τον κοσμοναύτη: «Αφού με το καλό γυρίσεις από το διάστημα, του χρόνου, στη εθνική γιορτή της ελληνικής Επανάστασης, θα ντυθείς με την ελληνική στολή!».

Ο πρώτος κοσμοναύτης ελληνικής (ποντιακής καταγωγής), Φιόντος Γιουρτσίχιν του χαμογέλασε ευτυχισμένα και απάντησε: «Φυσικά, αφού είμαι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου, θα κάνω ότι λέει το πρόγραμμα!».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου