Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25η Μαρτίου, 2017

Ελληνικό γλέντι, με μπουζούκια και παραδοσιακούς χορούς στήθηκε στις αίθουσες του Λευκού Οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821! Ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο συμμετείχε, αλλά το διασκέδασε δεόντως.
  • Το Vita το πρώτο περιοδικό υγείας και ευεξίας στην Ελλάδα κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 25 Μαρτίου και κάθε μήνα με το Βήμα της Κυριακής.
  • Ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η αστυνομία αυξάνει τα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο. Κατά το εορταστικό τετραήμερο θα ισχύει μεταξύ άλλων απαγόρευση κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
  • Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς-FAI/IRS» ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση με γκαζάκια στο βιβλιοπωλείο του Αδωνι Γεωργιάδη στην Κηφισιά που σημειώθηκε στις 15 Μαρτίου.
  • Για την όλα όσα έχει κάνει για τους κοινωνικά αδύναμους και τους φτωχούς ευχαρίστησε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στο Βατικανό.
  • Την εκτίμηση ότι «αρχίζει μία καινούργια ημέρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» και ότι «ενώ με την προηγούμενη κυβέρνηση, παρότι, ο ίδιος ο [ρόεδρος είχε βοηθήσει, είχαν την αντίληψη περί παγκοσμιοποιήσεως, η νέα διοίκηση του Τραμπ αντιλαμβάνεται τον ιδιαίτερο ρόλο του έθνους - κράτους» έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή τον αμερικανό ομόλογό του Τζέημς Ματίς στην Ουάσινγκτον.

Κόσμος

  • «Βατερλό» για τον Ντόναλντ Τραμπ η πολυδιαφημισμένη κατάργηση του νόμου για την καθολική ασφάλιση που φέρει την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα. Η «ανταρσία» των Ρεπουμπλικανών δεν κατεστάλη, το νομοσχέδιο για το «Trumpcare» είναι πρακτικά «νεκρό», η προγραμματισμένη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων ακυρώθηκε και το παιχνίδι των ευθυνών μεταξύ Λευκού Οίκου και ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο αρχίζει. Το Obamacare θα «εκραγεί» και τότε θα έρθουμε με νέο νόμο, λέει ο Τραμπ...
  • Υποδεχόμενος τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27» στην Αγία Έδρα, την παραμονή της 60ής επετείου από τη Συνθήκη της Ρώμης, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με «κενό αξιών», καταδικάζοντας τον αντι-μεταναστευτικό λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό που αποτελούν σύμφωνα με τον ποντίφικα θανάσιμη απειλή για την Ένωση. Φωτορεπορτάζ
  • Την Τουρκία επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον την επόμενη εβδομάδα πριν παραστεί στις εργασίες της ΝΑΤΟϊκής Συνόδου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Φωτογραφία του 52χρονου Χαλίντ Μασούντ, δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών, και κυρίως να εξακριβώσει εάν ενήργησε μόνος ή εάν ενθαρρύνθηκε, υποστηρίχθηκε ή καθοδηγήθηκε από άλλους. Η αστυνομία προχώρησε την Παρασκευή σε τρεις νέες συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση της Τετάρτης, την οποία «διεκδίκησε» το Ισλαμικό Κράτος.
  • Οι Αρχές της Ελβετίας ξεκίνησαν προκαταρκτική έρευνα για τις πιθανές παρακολουθήσεις σε βάρος Τούρκων πολιτών που διαμένουν στη χώρα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οικονομία

  • Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
  • «H καταπολέμηση κάθε μορφής φοροδιαφυγής και της διαφθοράς αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παραγραφής για τις λίστες καταθετών εξωτερικού κατά τη μεταφορά τους από το ΣΔΟΕ στην ΑΑΔΕ» διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία τονίζει ότι «στερούνται κάθε βάσης».
  • Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών στις περιπτώσεις άσκησης πολλαπλής απασχόλησης. Η βασική αλλαγή αφορά στην κατάργηση των διατάξεων που προέβλεπαν την υποχρεωτική ασφάλιση σε έναν φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο των από 01/01/1993 ασφαλισμένων και, συνεπώς, την υποχρέωση καταβολής μίας ασφαλιστικής εισφοράς. Αναλυτικά παραδείγματα και όλη η εγκυκλιος.
  • Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, πτώση που αποδίδεται στην αβεβαιότητα για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 635,66 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,71%. Σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε πτώση 1,41%.
  • Ο οριστικός πίνακας επιτυχόντων, ο οριστικός πίνακας επιλαχόντων και ο οριστικός πίνακας αποκλειομένων αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για όλους τους Δήμους της χώρας για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Αθλητισμός

  • Στην ποιότητα των παικτών του Βελγίου αλλά και στην ανάγκη η Εθνική μας να κάνει ένα καλό ματς, στάθηκε ο Μίκαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή εν όψει του αγώνα της Εθνικής στις Βρυξέλλες το βράδυ του Σαββάτου (21:45, ΣΚΑΪ / OTE SPORTS). Από την πλευρά του, στο υψηλό κίνητρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή στάθηκε ο Κώστας Μανωλάς. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα υποστήριξε πως η Εθνική θέλει να αποδείξει κόντρα στο Βέλγιο ότι ανήκει στην ελίτ, ενώ ανέφερε πως δεν θα πουλήσει εύκολα το… τομάρι της.
  • Θέση που θα συζητηθεί πήρε ο Βαγγέλης Μόρας για την κλήση του Κάρλος Ζέκα στην Εθνική ομάδα των Ανδρών. Ο αμυντικός της Μπάρι, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM», υπογράμμισε ότι κατ' αυτό τον τρόπο ένας Έλληνας χάνει τη θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, διευκρίνισε όμως ότι η τοποθέτησή του δεν είναι κακοπροαίρετη.
  • Χωρίς τον Μενιέ θα παραταχθεί το βράδυ του Σαββάτου (21:45) η Εθνική Βελγίου κόντρα στην Ελλάδα σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Όπως δήλωσε ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνες, ο αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο. Ακόμα, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κέβιν Ντε Μπρούιν.
  • Με ποινή δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 120 ευρώ τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της Super League ο Πέλκας για την άσεμνη χειρονομία που μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο. Ο μεσοεπιθετικός του «Δικέφαλου του Βορρά» θα χάσει έτσι τις αναμετρήσεις της ομάδας του με την Λάρισα (εντός έδρας) και τον Ατρόμητο (εκτός έδρας).
  • Στο ρυθμό του αυριανού αγώνα των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου του Βελγίου και της Ελλάδας, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων για το παγκόσμιο κύπελλο που θα γίνει το 2018 στη Ρωσία, εισέρχονται σταδιακά οι Βρυξέλλες. Η εθνική Ελλάδας θα έχει στο πλευρό της τουλάχιστον 2.500 Ελληνες φιλάθλους, που ήδη έχουν προμηθευτεί όλα τα εισιτήρια που αντιστοιχούσαν στην ελληνική πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου