Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Κομισιόν: Μπλόκο στη συγχώνευση των χρηματιστηρίων Λονδίνου - Φρανκφούρτης

 Πέμπτη, 29 Μαρτίου, 2017

H Επίτροπος της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ
Κομισιόν: Μπλόκο στη συγχώνευση των χρηματιστηρίων Λονδίνου - Φρανκφούρτης
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε το σχέδιο συγχώνευσης των εταιριών λειτουργίας των χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης, LSE και Deutsche Börse, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Η συγχώνευση μεταξύ της Deutsche Börse και της London Stock Exchange θα μείωνε σημαντικά τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας ουσιαστικά μονοπώλιο» στην Ευρώπη, εξήγησε σε ανακοίνωση η Επίτροπος της ΕΕ Μαργκρέτε Βεστάγκερ για να αιτιολογήσει την απόφαση.

«Καθώς οι εμπλεκόμενοι δεν πρότειναν τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για να αρθούν οι φόβοι σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, που είχαμε εκφράσει, η Κομισιόν αποφάσισε να απαγορεύσει τη συγχώνευση», πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο μνηστήρων εμφανίζονταν τον τελευταίο καιρό ολοένα και πιο τεταμένες καθώς υπήρχαν διαφωνίες, όπως για την έδρα του κέντρου λήψης αποφάσεων της νέας εταιρίας.
Και η απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ περιέπλεξε περαιτέρω τις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση απ’ ό,τι είχε υπολογίσει η Deutsche Börse, σύμφωνα με γερμανικές πηγές.

Είναι η τρίτη φορά που η LSE και Deutsche Börse επιχειρούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους: οι δύο εταιρίες είχαν ήδη αποτύχει δύο φορές, το 2000 και το 2005.

Αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεματοφύλακα του ανταγωνισμού στην ΕΕ, που να απαγορεύουν τη συγχώνευση εταιριών είναι αρκετά σπάνιες, περίπου μία το χρόνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου