Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της πώλησης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης που συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Ο κ. Αδαμίδης επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την προοπτική πώλησης λιγνιτικών μονάδων (όχι και υδροηλεκτρικών σε αυτή τη φάση), χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμη το χαρτοφυλάκιο που θα πουληθεί.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ η όποια λύση συμφωνηθεί θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή, ενώ ο ίδιος καλεί σε συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις τους φορείς της κοινωνίας, τουλάχιστον της Δυτικής Μακεδονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «όπως έγινε και το 2014».
Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ
Η συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τις προεκλογικές θέσεις της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ και χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.
Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί, ότι επίσημη ενημέρωση θα γίνει όταν υπάρξει συμφωνία, αλλά και ότι για τις εξελίξεις κρίθηκε σκόπιμο να ενημερωθούν φορείς όπως η ΓΕΝΟΠ και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας όπου βρίσκεται το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη και βουλευτές της περιοχής.
Η ΓΕΝΟΠ κάνει ακόμη λόγο για διάψευση των προσδοκιών ότι η κυβέρνηση θα αντισταθεί στις πιέσεις των δανειστών και θα προστατέψει τη δημόσια περιουσία και το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, και προσθέτει τα εξής:
«Η τακτική της κυβέρνησης η οποία οδηγεί όχι μόνον στην απώλεια μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα αλλά -κυρίως- στην απώλεια ενός καθοριστικού μοχλού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προκαλεί απογοήτευση και έντονο προβληματισμό για την ικανότητα της πατρίδας μας να "σηκώσει κεφάλι" μετά το ξεπούλημα επιχειρήσεων με κομβικό ρόλο, όπως η ΔΕΗ.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση:
- έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις δεσμεύσεις της αλλά και τη ρητορική του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος χαρακτήριζε "εθνικό έγκλημα την εκποίηση της ΔΕΗ",
- εγκαταλείπει θεαματικά τη θέση που είχε υποστηρίξει μαζί με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γνωρίζει ότι δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση - όταν μάλιστα οι τωρινές της αποφάσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της θέσεις (9/2015) - να προχωρήσει σε ενέργειες που υπονομεύουν το οικονομικό μέλλον της χώρας.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι 18.000 εργαζόμενοι που εκπροσωπεί θα αγωνιστούν -όπως έκαναν και το 2014- μαζί με την κοινωνία, τον κλήρο και τις κοινωνικές και επαγγελματικές οργανώσεις για να αποτρέψουν ένα "εθνικό έγκλημα" που μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του "Ποταμιού", φαίνεται πως έχει "οικουμενική" στήριξη».
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου