Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ο πρωθυπουργός Τριντό Τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης στο ΜόντρεαλΠέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017O κ. Τζάστιν Τριντό. Φωτογραφία: Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP.
Του Ζώη Μαρίνου.
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Με μέγα Τελετάρχη στην παρέλαση της Κυριακής 26 Μαρτίου τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, η ελληνική ομογένεια του Μόντρεαλ ετοιμάζεται να εορτάσει φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, προσκεκλημένος του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ Νίκου Παγώνη.
Η μεγάλη μαθητική παρέλαση θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι της Κυριακής από τη συμβολή των οδών Jean Talon και Hutchison, στο Park Extension, περιοχή – κοιτίδα του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ. Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτηρίου.
Στη δοξολογία, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ενημερωτικής ιστοσελίδας greekpost.ca, είναι πιθανόν να παραστεί και ο Καναδός πρωθυπουργός κ. Τριντό, συνοδευόμενος από τον κ. Κουίκ, τον κ. Παγώνη, τον πρέσβη της Ελλάδος στον Καναδά Γιώργο Μαρκαντωνάτο και τον γενικό πρόξενο στο Μόντρεαλ κ. Νίκο Σιγάλα.
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κοκτέιλ του Γενικού Προξενείου και της Ελληνικής Κοινότητας στο Κοινοτικό Κέντρο «Αδριανός Μαρής», με ανοικτή, δωρεάν είσοδο στο κοινό.
Ο κ. Τριντό είναι γνωστό ότι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ και φροντίζει να είναι παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο της Ελληνικής Κοινότητας για την 25η Μαρτίου, παρουσία του υφυπουργού κ. Κουίκ. Μετά το δείπνο θα ανακοινωθεί και το όνομα του Ελληνα ή της Ελληνίδας της χρονιάς, δηλαδή της προσωπικότητας της παροικίας του Μόντρεαλ που ξεχώρισε την χρονιά που πέρασε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου