Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2017

Επίθεση κατά πάντων, συμπεριλαμβανομένου και του Τύπου, φρόντισε να πραγματοποιήσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.
  • Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία έκτακτη κατάσταση «η οποία χρειάζεται μία λύση με προσφυγή στις εκλογές» εξέφρασε Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στον Σκάι. Ερωτηθείς εάν φοβάται έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι δεν πιστεύει πως υπάρχει σχέδιο, προσθέτοντας όμως: «Φοβάμαι το ατύχημα».
  • Την πεποίθησή του ότι πρέπει να υπάρχει μια «γενναία ρύθμιση του χρέους», την οποία οι Ευρωπαίοι «έχουν υποσχεθεί από το 2012», εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει «ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα» και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει τους 153 βουλευτές, η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές».
  • Τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, αποφάσισε με 252 ψήφους η Ολομέλεια της Βουλής. Η Επιτροπή θα συγκροτείται από 21 μέλη και θα παραδώσει το πόρισμά της σε τρεις μήνες από την έναρξη των εργασιών της.
  • Αφού η υπόθεση των όπλων στο τζαμί της Ηλιόπετρας πήρε έκταση, ο τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και ο «εκλεγμένος μουφτής» της Ξάνθης, που διατηρεί στενές σχέσεις με το προξενείο και στο κλίμα του οποίου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας που συνελήφθη, φέρεται να διοχέτευσαν στον μειονοτικό Τύπο της Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία, με εμπλοκή του δικτύου του Φετχουλάχ Γκιουλέν,
  • Επίθεση κατά της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας τους εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου. Μέχρι τις εκλογές, το 2019, τίποτα δεν θα πέσει κάτω, είπε ο κ. Τσίπρας. Απάντηση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος

  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G20 που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Ιουλίου στο Αμβούργο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Νωρίτερα, ο Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
  • Πάνω από 25.000 χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη βορειοανατολική Αυστραλία, λόγω του κυκλώνα Debbie, ο οποίος έφτασε με ανέμους που φτάνουν τα 263χλμ/ώρα. Πρόκειται για τον ισχυρότερο κυκλώνα που χτυπά τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας από το 2011.
  • Η Άγκυρα φέρεται να κατασκόπευε τούρκους οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν στη Γερμανία, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα στις σχέσεις Βερολίνου - Άγκυρας και ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να κατασκοπεύει τούρκους πολίτες που ζουν στο έδαφός της.
  • Υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας τάχθηκε η Βουλή της Σκωτίας. Η πρόταση κάνει λόγο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ανάμεσα στο φθινόπωρο του 2018 και την άνοιξη του 2019.
  • Η αμερικανική μυστική υπηρεσία συνέλαβε άνδρα κοντά στον Λευκό Οίκο, ο οποίος φέρεται να μετέφερε ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας την Τρίτη. Ο νότιος προαύλιος χώρος του Λευκού Οίκου έκλεισε για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά άνοιξε όταν ήρθη ο συναγερμός.

Οικονομία

  • Προειδοποίηση για την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης απηύθυνε εκ νέου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.
  • Τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας υποδέχθηκε την Τρίτη στο Μουσείο της Ακρόπολης η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.
  • Πέντε στόχους περιγράφει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο στρατηγικό σχέδιο 2017 - 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
  • Η απόλυτη κυριαρχία των επιχειρησιακών συμβάσεων, που το 2016 ανήλθαν στο 95,2% του συνόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι μειώσεις των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων και η εξάπλωση των ευέλικτων μορφών εργασίας ήταν κάποια από τα ανησυχητικά στοιχεία που ανέφερε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης σε ομιλία του στη Βουλή.
  • Κατά της αύξησης στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και υπέρ μιας συζήτησης για το πώς μπορούν να μειωθούν περαιτέρω οι ναύλοι, τάχθηκε ο πρόεδρος των ακτοπλόων Μιχάλης Σακέλλης, σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, στην οποία παραβρέθηκαν και μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Αθλητισμός

  • Αν και προηγήθηκε με 3-1 της Ρωσίας το Βέλγιο δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι (3-3). Η προσεχής αντίπαλος της εθνικής ομάδας στους προκριματικούς του Μουντιάλ 2018, Βοσνία, επικράτησε με 2-1 της Αλβανίας στο «Ελμπασάν Αρένα».
  • Πρόβλημα με τη συμμετοχή του Όγκνιεν Βράνιες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό προέκυψε στην ΑΕΚ. Ο διεθνής Βόσνιος αμυντικός τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους στο φιλικό με την Αλβανία κι αντικαταστάθηκε από τον Στεφάνοβιτς.
  • Στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το μεγάλο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ τέθηκε ο Πολ Ζοζέ Εμποκού. Ο Κονγκολέζος επιθετικός αποτελούσε το μοναδικό ερωτηματικό για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, το πρόβλημα που είχε ξεπεράστηκε και είναι «ετοιμοπόλεμος». Ο παίκτης, μάλιστα, ενημέρωσε τους «πράσινους» ότι αύριο το πρωί θα βρίσκεται στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Κορωπί για να λάβει μέρος στην προπόνηση.
  • Με τρέξιμο ξεκίνησε την τελική φάση της αποθεραπείας του ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός δοκίμασε για πρώτη φορά να τρέξει στο γήπεδο, συνεχίζοντας παράλληλα το ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων στο γυμναστήριο και στην πισίνα. Ομως αυτό δεν σημαίνει πως ο νεοαποκτηθείς φορ θα είναι έτοιμος νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Το γαλλικό περιοδικό «France Football» αναφέρει πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο για το 2016, συμπεριλαμβανομένων των μισθών, επιδομάτων και χορηγιών. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος άσος, είχε συνολικό ετήσιο εισόδημα περίπου 87.5 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου