Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ο Ντάισελμπλουμ ένας από τους παραλήπτες των οκτώ «τρομο-πακέτων» του Κρυονερίου


ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό και την κατάσχεση οκτώ τρομο-πακέτων δεμάτων στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δέματα είχαν ως παραλήπτες Ευρωπαίους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες της Γηραιάς Ηπείρου, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα πακέτα είναι πανομοιότυπα με αυτά που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. 
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση ως αποστολείς δεν εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα αλλά ονόματα παραγόντων της οικονομικής ζωής της χώρας καθώς και ακαδημαϊκοί. Ανάμεσα στα ονόματα των αποστολέων είναι, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, και αυτό του Γκίκα Χαρδούβελη. 
Τα ύποπτα δέματα παραλήφθηκαν από πυροτεχνουργούς και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών. 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα νέα «τρομο-πακέτα» είναι της ίδιας… παρτίδας με αυτά που έφτασαν σε Βερολίνο και Παρίσι την περασμένη εβδομάδα. 
Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι το οποίο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αναμένουν με ενδιαφέρον.  
Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.
Αυτό, όπως αναφέρουν αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο και για αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής.  
Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ 
Από την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές βρίσκονταν σε επαυξημένη επαγρύπνηση και ανησυχούσαν ότι είχαν ταχυδρομηθεί και άλλα πακέτα με εκρηκτικά, όπως αυτά που έφτασαν σε Βερολίνο και Παρίσι με αποδέκτες τους Β. Σόιμπλε και Τζέφρι Φρανκς αντιστοίχως. 
Την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχαν αναλάβει, μέσω ανάρτησής τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι «Πυρήνες της Φωτιάς». 
Υπενθυμίζεται ότι το πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εμφάνιζε ως αποστολέα τον «Αδωνι Γεωργιάδη» ενώ αυτό που απεστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, αυτό του «Βασίλη Κικίλια». 
Μιχάλης Λαγάνης 
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου