Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανάβει πράσινο για δανεισμό της Ελλάδας»

«Η Ευρωπαϊκή Eνωση δίνει το πράσινο φως για στήριξη -ως τελευταίο καταφύγιο- στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος εκτενούς ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Financial Times» που δημοσιεύτηκε χθες και το οποίο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» περί δανεισμού της χώρας από την ΕΕ. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Le Monde», που στην ηλεκτρονική του μορφή προκάλεσε «θύελλα» στις αγορές ομολόγων και στη συνέχεια διαψεύστηκε, ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Γερμανία και η Γαλλία ετοιμάζουν σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, το οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.
Το σχέδιο αυτό προβλέπει την παροχή όσης οικονομικής βοήθειας χρειαστεί η Ελλάδα, ακόμη και μέσω διμερών δανείων, καθώς δεν είναι δυνατό να εγκαταλειφθεί στις ορέξεις των κερδοσκόπων μία χώρα της Ευρωζώνης.
Ως βασική προϋπόθεση τίθεται, πάντα κατά το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, η εφαρμογή από την κυβέρνηση Παπανδρέου της απαραίτητης για τη δημοσιονομική εξυγίανση πολιτικής.
Το ρεπορτάζ των «FT» αναφέρει επίσης πως η Ευρωπαϊκή Eνωση έκανε σαφές την Πέμπτη ότι δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι Γερμανία και Γαλλία προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις φήμες ότι έχουν ήδη καταρτίσει επείγον σχέδιο διάσωσης.
Αναφέρει ακόμη ότι, καθώς οι εξελίξεις στις αγορές των ελληνικών ομολόγων έχουν γίνει ραγδαίες, οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσπαθούν να προσδιορίσουν τις μεθόδους με τις οποίες θα βοηθήσουν την Ελλάδα και να σταθεροποιήσουν την ευρωπαϊκή νομισματική ενοποίηση, που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση από το 1999, που γεννήθηκε το ευρώ.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου