Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Προτάσεις για το νέο χάρτη της Ηλείας

Το απεργιακό μπλακ άουτ όλης της χώρας θα ακολουθήσει και στην Ηλεία με την 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, τις τράπεζες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δημοσιογράφοι, οι δάσκαλοι και καθηγητές, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα της κυβέρνησης. Ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας παραλύει, ενώ σωματεία, σύλλογοι και συνδικάτα δίνουν ραντεβού στη μεγάλη πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.00 π.μ.

Εκπαιδευτικοί στον αγώνα
Πρόσκληση στις κινητοποιήσεις απευθύνει και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών εκπαιδευτικών περιφερειών Πύργου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Οι 80.000 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -από τους χαμηλότερα αμειβόμενους Δ.Υ. αφού ο καθαρός μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού ανέρχεται στα 1000€ (μαζί με όλα τα επιδόματα) και ο καταληκτικός μισθός μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας στα 1500€- θα βιώσουν για μια ακόμη χρονιά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με το πάγωμα και τη μείωση των μισθών τους μετά την περικοπή κατά 10% στα επιδόματα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών... Ο κλάδος των εκπαιδευτικών της ΠΕ, όλα τα χρόνια αντιπάλεψε με δύναμη και αποφασιστικότητα όλες τις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Μάτωσαν το Φθινόπωρο του 2006 με 42 ημέρες απεργία, διεκδικώντας μισθούς αξιοπρέπειας. Έτσι θα κάνει και τώρα. Μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται εκτιμούμε πως χρειάζεται συσπείρωση και ενότητα όλων των εργαζόμενων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα σ' ένα ευρύ μέτωπο που θα μπορέσει να αποκρούσει και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.

Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ηλείας
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές και έμποροι κατεβάζουν «ρολά» αύριο και η Επιτροπή Αγώνα δίνει ραντεβού με όλους στην πλατεία του ΟΤΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, διεκδικούν: -Ο καθένας να πληρώνει με βάση τη φοροδοτική του ικανότητα -Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (διατροφή, ένδυση, κλπ ) -Ατομικό αφορολόγητο στα 20.000 € και για τετραμελή οικογένεια 40.000 €. -Κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και ανέλεγκτων χρήσεων. -Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματός μας. -Κλείσιμο των χρήσεων σε σύντομο χρόνο από την κατάθεση των δηλώσεων στην εφορία. -Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική. -Κρατική επιχορήγηση στα 2/3 του προϋπολογισμού του ΟΑΕΕ. -Άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό. -Κατάργηση του Π.Δ. 258/2005 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. -Κατώτερη σύνταξη στα όρια διαβίωσης των συνταξιούχων 1.150,00 €. -Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Δωρεάν και αποκλειστικά δημόσια υγεία. -Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Επίδομα τοκετού και μητρότητας. -Δημιουργία κλάδου βαρέων και ανθυγιεινών στον ΟΑΕΕ. -Όχι στην λεγόμενη απελευθέρωση των επαγγελμάτων που οδηγεί στη μονοπώληση. -Αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων στο 45%.

Ενωμένοι οι οικοδόμοι
Ηχηρό «παρών» αναμένεται να δώσει και το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Ηλείας. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «απαιτούμε δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή. Κατώτερο μεροκάματο 80 ευρώ. Έκτακτο επίδομα στους ανέργους του κλάδου 1400 ευρώ. Νομιμοποίηση των μεταναστών. Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης σύγχρονων λαϊκών κατοικιών. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς προϋποθέσεις».

Και οι πυρόπληκτοι στον αγώνα
«Μας χρωστάνε - Δεν τους χρωστάμε». Μ' αυτό το σύνθημα κατεβαίνει και η συντονιστική επιτροπή αγώνα πυρόπληκτων του νομού στην αυριανή απεργία για να διαμαρτυρηθεί για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για την επιστροφή του τριχίλιαρου από την κυβέρνηση. «Όσο για την απαράδεκτη, συνεχιζόμενη και προσβλητική για τους πυρόπληκτους απόφαση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν το βοήθημα των 3000 € καλούμε και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να το πάρει πίσω όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να σταματήσει γιατί θα μας βρουν πάλι μπροστά τους. Άλλωστε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου πλησιάζει και οι πυρόπληκτοι όπως έχουν αποδείξει ξέρουν να παρελαύνουν...», σημειώνουν με νόημα.
 Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Η Συνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου