Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ανεστάλη η απεργία των πιλότων της Lufthansa

Θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις «αμέσως και χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις».

Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa θα σταματήσουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας την απεργία τους, ανακοινώθηκε σήμερα από το συνδικάτο Cockpit και τους εκπροσώπους της εταιρείας. Παράλληλα, θα επαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους «αμέσως και χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις».

Νωρίτερα, η Lufthansa προσέφυγε στο δικαστήριο, όπου κατέθεσε αίτηση για προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά των πιλότων του εθνικού αερομεταφορέα σε μία προσπάθεια να σταματήσει η τετραήμερη απεργία τους που υποχρέωσε την εταιρία να ματαιώσει εκατοντάδες πτήσεις. Εκπρόσωπος της Lufthansa είπε ότι η αεροπορική εταιρία κατέθεσε τη σχετική αίτηση στο Εργατικό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης. Ο εκπρόσωπος δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η απεργία είναι καταχρηστική.

Η αεροπορική εταιρία ήταν υποχρεωμένη να μειώσει τη ζημία προς την εταιρία, τους υπαλλήλους και τους μετόχους, είπε ο εκπρόσωπος Αντρέας Μπάρτελς.

Το συνδικάτο των Γερμανών πιλότων Cockpit ξεκίνησε τα μεσάνυχτα τετραήμερη απεργία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα τοπικά δρομολόγια και σε ορισμένα του εξωτερικού. Περισσότεροι από 4.000 από τους 4.500 πιλότους της Lufthansa είναι μέλη του Cockpit, το οποίο διεκδικεί αυξήσεις μισθών ύψους 6.4% και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου