Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σύσκεψη για την αστυνόμευση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Τα πρόσφατα κρούσματα εγκληματικότητας, που ήταν άγνωστα μέχρι τώρα στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, αλλά και η πιστή εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης ώστε να μην υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα μέσα στην πόλη, θα απασχολήσουν τους φορείς που θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την αστυνόμευση. Αυτό ανακοίνωσε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνης.

Ο δήμαρχος στάθηκε στα προβλήματα αστυνόμευσης που τελευταία έχουν παρουσιαστεί στο δήμο και κυρίως στην έδρα. Οι στόχοι της σύσκεψης είναι δύο, ο ένας αφορά στην τουριστική περίοδο και ο άλλος στην ασφάλεια της περιοχής. «Επειδή αρχίζει η τουριστική περίοδος πρέπει να επανακαθορίσουμε τα θέματα που αφορούν τη νομιμότητα της στάθμευσης. Ήδη είχαμε συμβάντα με λεωφορεία που δεν μπορούσαν να περάσουν. Θέλουμε την αστυνόμευση της πόλης όπως απαιτείται από το νόμο και τίποτα παραπάνω» είπε ο κ. Αηδόνης, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των δημοτών για το θέμα της στάθμευσης ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, η εξυπηρέτηση του αρχαιολογικού χώρου, της κρουαζιέρας και των ξενοδοχείων. Παράλληλα, θα τεθεί και το θέμα της αστυνόμευσης σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα στα πεζοδρόμια και όσα έχουν αποφασιστεί για το σκοπό αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπλέον, θα εφαρμοστεί και η απόφαση του δήμου και της Ζ' ΕΠΚΑ σχετικά με τα εκτός δήμου ταξί, σε ό,τι αφορά την προσέγγιση και τη στάθμευσή τους στην αποβάθρα του παλαιού Μουσείου. «Θα προσπαθήσουμε, και πιστεύω πως θα το καταφέρουμε, να υπάρχει μόνιμη νυχτερινή βάρδια που θα φυλάει την αγορά της Ολυμπίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα. Είναι κρίμα να ζουν όλοι με την αγωνία και με τόσο δύσκολο σημερινό μεροκάματο να μην μπορούν να το διασφαλίσουν, γιατί κάποιος διαρρήκτης ή κάποιοι καλοθελητές θα θελήσουν να αφαιρέσουν εμπορεύματα», σχολίασε για τα γενικότερα θέματα ασφάλειας στην περιοχή ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, επισημαίνοντας πως τα κρούσματα που παρουσιάζονται τον τελευταίο χρόνο, κυρίως στη βόρεια και κεντρική Ηλεία, επεκτείνονται παντού.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Γιάννης Σπυρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου