Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Εκτακτα συμβούλια για «Καλλικράτη»


Συντάκτης Άντυ Καπλάνη

27.02.10

Εκτακτες συνεδριάσεις για το νέο σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι δήμοι Κάστρου-Κυλλήνης και Τραγανού. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κάστρου-Κυλλήνης κ. Γιώργος Μπούρμπουλας, η έκτακτη συνεδρίαση για το σχέδιο «Καλλικράτης» θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί όπου τα μέλη καλούνται να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις για τις συνενώσεις των δήμων.

«Στο παρελθόν ως δήμος Κάστρου-Κυλλήνης είχαμε αποφασίσει να συνενωθούν οι εφτά δήμοι του Ηλειακού Κάμπου και να αποτελέσουν έναν ισχυρό και δυνατό δήμο», ανέφερε ο κ. Μπούρμπουλας, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια: «Επειδή όμως αυτή την απόφαση την είχαμε λάβει στο παρελθόν, συνεδριάζουμε ξανά εκτάκτως σήμερα με αφορμή την σύσκεψη αύριο του Συνδέσμου Δήμων Ηλειακού Κάμπου στο Τραγανό, όπου εκεί θα ανακοινώσουμε τις επίσημες θέσεις μας». Εκτάκτως στις 6:30 σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει και το Δημοτικό Συμβούλιο Τραγανού με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Κασσιανό να τονίζει σχετικά: «Θα συνεδριάσουμε για να αποφασίσουμε επίσημα για το σχέδιο «Καλλικράτης». Μέχρι στιγμής έχουμε αποφασίσει ότι δεν δεχόμαστε καμία συνένωση με τον δήμο Αμαλιάδας και ότι θα διεκδικήσουμε την αυτονομία μας αν ανακοινωθεί από την Πολιτεία ότι έχουν αυτό το δικαίωμα οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων. Σε διαφορετική περίπτωση θα στηρίξουμε την απόφαση του Συνδέσμου Δήμων Βόρειας Ηλείας».

Α. Σερέτης: Μας ενδιαφέρει η λειτουργία των δήμων

Από την πλευρά του δήμου Βουπρασίας, ο δήμαρχος κ. Αντώνης Σερέτης ερωτηθείς για το σχέδιο «Καλλικράτης», ανέφερε σχετικά: «Ξαναλέω ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει ποιοι δήμοι θα συνενωθούν και πώς. Εμάς μας ενδιαφέρει πώς θα λειτουργούν στο εξής οι δήμοι για την ανάπτυξη του τόπου και το όφελος της κοινωνίας. Μας ενδιαφέρει να μην γίνουν τα λάθη που έγιναν με τον «Καποδίστρια Ι» γιατί σε αυτή την περίπτωση εμείς οι νέοι δήμαρχοι δεν είχαμε καμία βοήθεια από τους παλαιότερους. Αφεθήκαμε στην τύχη μας!».

Σύσκεψη του Συνδέσμου Δήμων

Η αυριανή σύσκεψη του Συνδέσμου Δήμων Ηλειακού Κάμπου για το σχέδιο «Καλλικράτης» ήταν το κύριο αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί ο δήμαρχος Λεχαινών και πρόεδρος της Συμπολιτείας κ. Νίκος Κουλούρης. Όπως δήλωσε ο κ. Κουλούρης αρχικά, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 αύριο το πρωί στην έδρα του Συνδέσμου που είναι το Τραγανό. «Σ' αυτή τη σύσκεψη έχω προσκαλέσει όλους τους δημάρχους του Κάμπου, δημοτικούς συμβούλους, τα Τοπικά Συμβούλια, τα Συμβούλια Νέων, φορείς και πολίτες, καθώς επίσης και όλους τους βουλευτές της Ηλείας έτσι ώστε όλοι να τοποθετηθούμε και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το σχέδιο «Καλλικράτης», προκειμένου να υπάρξει μια επίσημη και κοινή απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κουλούρης, ο οποίος τόνισε καταλήγοντας: «Εμείς είμαστε υπέρ του «Καλλικράτη» και υπέρ της πρότασης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι εφτά δήμοι του Κάμπου να γίνουν ένας ισχυρός δήμος. Ο Σύνδεσμος Δήμων Ηλειακού Κάμπου με την λειτουργία του τα τελευταία χρόνια απέδειξε την δύναμή του. Τα κοινά χαρακτηριστικά και το δυναμικό της βόρειας Ηλείας είναι αυτά που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ο Κάμπος ως ένας δήμος ισχυρός θα έχει μεγάλη επιτυχία για την ανάπτυξη του τόπου, ο οποίος από κάποιες αγκυλώσεις έχει μείνει στις τελευταίες θέσεις».

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου