Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

"Το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα" λέει ο Μ. Κοντοπυράκης

Πρόθυμος να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία ο Μ. Κοντοπυράκης

Ο Μανώλης Κοντοπυράκης υπεραμύνεται του έργου του στην ΕΣΥΕ


Επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς εξαπολύει στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο τέως πρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης, υπερασπιζόμενος τα στοιχεία που έστελνε η ΕΣΥΕ επί των ημερών του στην Ευρώπη.
Σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένει πλέον, ο κ. Κοντοπυράκης επιμένει στην αρχική του άποψη, για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος κατηγορώντας τη νέα κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κοντοπυράκης επιμένει στην δική του εκδοχή ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία με το έλλειμμα στο 12,7% ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης του ΠΑΣΟΚ, ενώ στρέφει τα βέλη του και κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη λέγοντας ότι η πρωτοβουλία για την απογραφή αποδείχτηκε λάθος.
Η πρώτη σύγκρουση Κοντοπυράκη - Παπακωνσταντίνου παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ. Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επανέρχεται και δηλώνει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι «η φράση του υπουργού στην εκπομπή αυτή ήταν μια μπούρδα. Είναι ό,τι πιο ανήθικο μπορεί να λεχθεί. Με αποκάλεσε ψεύτη ο ψεύτης».

Επίσης, ο τέως πρόεδρος της ΕΣΥΕ εκφράζει την πικρία του, γιατί δεν καλύφθηκε ούτε από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών της ΝΔ, ούτε από τη Ρηγίλλης, ενώ δηλώνει πρόθυμος να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπακωνσταντινου πάντως, χαρακτήρισαν την συνέντευξη «διασκεδαστική» και σχολίασαν «κοίτα ποιος μιλάει».

Συνέντευξη Αλογοσκούφη
Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC που μεταδόθηκε το Σάββατο, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού αυξήθηκε λόγω των δικών του πολιτικών, ούτε δέχεται ότι απεκρύβησαν οικονομικά στοιχεία από την ΕΣΥΕ.
«Επί της υπουργίας μου το έλλειμμα έπεσε από το 8% που ήταν το 2004, στο 3% το 2007 και άρχισε να αυξάνεται και πάλι το 2008 λόγω της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου