Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Το στίγμα της Ολυμπίας στο Βανκούβερ

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η αποστολή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο Βανκούβερ, στην έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων την περασμένη Παρασκευή. Νωρίτερα, ο δήμαρχος κ. Αηδόνης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κοτζιάς, είχαν την ευκαιρία για επαφές με τους τοπικούς παράγοντες, ενώ μοναδική ήταν η φιλοξενία της οποίας έτυχαν από τους ομογενείς και η υποδοχή από το προσωπικό του Προξενείου στον Καναδά.

Αψογη υποδοχή και φιλοξενία
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης μιλώντας χθες στον τοπικό Τύπο για το θέμα τόνισε πως ήταν μία επιτυχής αποστολή του δήμου, όπου τόσο το προσωπικό του προξενείου, όσο και οι ομογενείς, αγκάλιασαν κυριολεκτικά την αποστολή. Μάλιστα, οι ομογενείς κατόπιν επιμονής τους, ήταν αυτοί που ήταν καθημερινά μαζί με τους εκπροσώπους του δήμου, ξεναγώντας τους στα αξιοθέατα της περιοχής, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε άκρως συγκινητική. «Αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά ότι το στοιχείο της Ομογένειας δουλεύει για την Ελλάδα και δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί στο βαθμό που θα έπρεπε μέχρι σήμερα ούτε ως δήμος αλλά ούτε και ως κράτος», σχολίασε ο κ. Αηδόνης. Η Καναδική πλευρά ήταν αρκετά φιλική με τους εκπροσώπους της Αρχαίας Ολυμπίας. Η ημερίδα για την Εκεχειρία ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας, μετά από έκτακτα γεγονότα που συνέβησαν στο λιμάνι του Βανκούβερ. Εκεί η αντιπροσωπία της Αρχαίας Ολυμπίας θα κατέθετε πρόταση για την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε κάθε τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων, στο όνομα της Εκεχειρίας, αρχής γενομένης από το Βανκούβερ. Έτσι, οι κ.κ. Αηδόνης και Κοτζιάς συναντήθηκαν με το δήμαρχο του Βανκούβερ σε μια εκδήλωση όπου ήταν προσκεκλημένοι οι δήμαρχοι ακόμα 15 μεγάλων πόλεων του κόσμου. Η Αρχαία Ολυμπία είχε την τιμητική της και ο δήμαρχος του Βανκούβερ παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Αηδόνη και αντάλλαξαν δώρα. Παρόντες από ελληνικής πλευράς στην ίδια εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Καπράλος, η κα Μ. Βαρδινογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ κ. Κατσιαδάκης, αλλά και η πρώην υπουργός κα Πετραλιά. Χωρίς αντιπολιτευτική διάθεση, ο κ. Αηδόνης στις χθεσινές του δηλώσεις σχολίασε την απουσία την Ελληνικής Κυβέρνησης για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αν και αναμένεται στις 23 Φεβρουαρίου να παραστεί η υφυπουργός κα Γκερέκου. «Έχω την αίσθηση ότι παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν ένας υφυπουργός θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα», είπε ο κ. Αηδόνης. Παράπονα υπήρξαν και από την πλευρά του Προξενείου για την ματαίωση μιας έκθεσης ζωγραφικής των κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων, στο Βανκούβερ, από μουσεία και ιδιωτικές συλλογές με την χορηγία ιδιωτικής τράπεζας, μετά από παρέμβαση του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Ο δήμαρχος της Ολυμπιακής πρωτεύουσας
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης σε εκείνη την εκδήλωση συναντήθηκε και με τον ομόλογό του της Λοζάννης. Ο τελευταίος συστήθηκε ως δήμαρχος της Ολυμπιακής πρωτεύουσας για να πάρει ξεκάθαρη απάντηση πάντα σε φιλικό τόνο από τον κ. Αηδόνη. «Αναγκάστηκα να απαντήσω ότι ολυμπιακή πρωτεύουσα αυτονόητα και αυτοδίκαια είναι η Αρχαία Ολυμπία και ότι εάν δεν υπήρχε η Αρχαία Ολυμπία, δεν θα υπήρχαν όλα αυτά που γίνονται σήμερα στο Παγκόσμιο Ολυμπιακό γίγνεσθαι», είπε ο κ. Αηδόνης που έγινε δέκτης παραπόνων από τον δήμαρχο της Λοζάννης, για την προσπάθεια επικοινωνίας με στόχο τη δημιουργία δικτύου Ολυμπιακών πόλεων, αίτημα που ποτέ δεν έφτασε στο δημαρχείο της Ολυμπίας και που βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ο κ. Αηδόνης αναφέρθηκε και στην τελετή έναρξης την οποία χαρακτήρισε ως εξαιρετική, παρά τα μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν, αντιπροσωπευτική της αισθητικής, της ιστορίας και του πολιτισμού του Καναδά.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Γιάννης Σπυρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου