Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η μεγάλη επιστροφή… του Γαβρίλη Λιατσή

Ο πρώην Δήμαρχος Πύργου έχει έρθει δύο φορές στη Βοστώνη


«Μεγάλη μας καινοτομία θα είναι το άνοιγμα της πόρτας στους νέους της πόλης», τόνισε ο Γαβρίλης Λιατσής στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν προς τιμή του, τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, στο ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΟΝ», κατά τη διάρκεια της οποίας δήλωσε και επίσημα τη μεγάλη επιστροφή του για το καλό της πόλης και των πολιτών. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους συμπολίτες και ιδιαίτερα τους πνευματικούς ανθρώπους που σήμερα απουσιάζουν από τα κοινά, να βγουν μπροστά, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η παράταξη «Σύγχρονος Πύργος» θα τους περιμένει. Δεν παρέλειψε δε να εξαπολύσει μύδρους κατά της σημερινής δημοτικής αρχής τονίζοντας συγκεκριμένα ότι η «μικρή ομάδα του δημάρχου αποτελείται από ανίκανους και ψεύτες». Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι «κούφιο καρύδι γεμάτο σαρίδι»...

Πλήθος κόσμου από νωρίς είχε γεμίσει ασφυχτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου, περνώντας με τη συμμετοχή του μήνυμα σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο του ιδρυτή της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Σύγχρονος Πύργος» και αναμορφωτή του δήμου.«Ξεκίνησα για μια ομιλία και βρέθηκα σε γιορτή...», είπε ο πρώην δήμαρχος Πύργου φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη υποδοχή που του επιφύλαξαν τόσο οι φίλοι της παράταξής του, όσο και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής. Μεταξύ αυτών ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κορκολόπουλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και αντιδήμαρχος Πύργου Πάνος Τερζής, ο Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ρίου Βαγγέλης Λιάτσικος, αλλά και ο Τάκης Μουσταφέρης, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη «Νέα Πορεία», οι οποίοι είχαν θερμό χαιρετισμό με τον Γαβρίλη Λιατσή. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Γαστούνης και Βώλακως Αλέξης Καστρινός και Βασίλης Αδαμόπουλος, αντίστοιχα, ο πρώην δήμαρχος Βουπρασίας Σωτήρης Θανασούλας και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος», τόσο εν ενεργεία όσο και από το κοντινό παρελθόν. Επιστολή απέστειλε ο Ηλείος βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, σε video-wall παρουσιάστηκε ένα μίνι βιογραφικό του Γαβρίλη Λιατσή, ταυτόχρονα δε οι συνεργάτες του από το Πανεπιστημιακό Νοσολομείο του Ρίου μίλησαν για τον διοικητή τους και το σημαντικό του έργο.

«Καλούμε τον Γαβρίλη Λιατσή να μπει και πάλι μπροστά»...
Την εκδήλωση χαιρέτισαν δύο από τα οκτώ μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας και συγκεκριμένα οι Ανδρέας Λυμπέρης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών, και ο Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, έμπορος. Ο κ. Λυμπέρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαριστώντας τους για τη μεγάλη τους συμμετοχή. Παράλληλα παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, που είναι οι: Ερατώ Αργυρίου έμπορος, Χαράλαμπος Αντωνόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής, Κωνσταντίνα Φελερή πτυχιούχος Τουριστικών Επαγγελμάτων, Διονύσης Μπέλτσος διπλωματούχος Μηχανολόγος - Μηχανικός, Νίκος Γιαννόπουλος φιλόλογος και Γεωργία Καββαθά πτυχιούχος αισθητικός. Από την πλευρά του ο κ. Εξαρχόπουλος, χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση ως «κάλεσμα για συστράτευση των δυνάμεων», όλων των νέων και συνειδητοποιημένων δυνάμεων του τόπου, έτσι ώστε όλοι μαζί, όπως είπε, να προβάλουν καθαρές, πρωτότυπες ιδέες, αυθεντικές και γνήσιες προτάσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μετά από τρία χρόνια αδράνειας και χαμένων ευκαιριών, καλούμε τον Γαβρίλη Λιατσή να μπει και πάλι μπροστά»...

«Αβυσσος μας χωρίζει»...
Αναφερόμενος στις διαφορές «Σύγχρονου Πύργου» και «Νέας Πορείας», ο Γαβρίλης Λατσής σημείωσε: «Αβυσσος μας χωρίζει από τον σημερινό δήμαρχο της πόλης μας και τη μικρή παρέα του από τους ανίκανους, τους ψεύτες, τους σφετεριστές της ψήφου των συμπολιτών μας, τους εκπροσώπους του ανεξέλεγκτου λαϊκισμού. Η ατολμία τους στις διεκδικήσεις της πόλης μας μετά τις μεγάλες πρόσφατες φυσικές καταστροφές και η νωχελικότητά τους είναι στίγμα ντροπής. Αποδείχθηκαν, όπως λέει ο λαός μας, κούφιο καρύδι - γεμάτο σαρίδι - εμείς ονειρευόμαστε έναν δήμο που θα έχει το σεβασμό των άλλων πόλεων ένα δήμο με ταυτότητα ευρωπαϊκής πόλης. Και για να το πετύχουμε χρειάζεται όραμα - θάρρος - σοβαρότητα. Χρειάζεται ενιαίο σχέδιο ανάπτυξης με την ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορούμε να ζητάμε να καθοδηγήσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας των γύρω πόλεων αν δεν είμαστε υπερήφανοι για ό,τι μέχρι σήμερα φτιάξαμε στη δική μας πόλη και αν δεν είμαστε ευγνώμονες προς αυτούς που μας έδωσαν τη δύναμη να το κάνουμε».

Για σχέδιο «Καλλικράτης»...
Ο αρχηγός της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος» στην ομιλία του μίλησε και για το σχέδιο «Καλλικράτης», αποφεύγοντας να κάνει λόγο για τα σενάρια των συνενώσεων. Το μόνο που είπε ήταν ότι η ιστορία του Πύργου αποτελεί οδηγό για τον προορισμό μας...

Αυτοκριτική στην προηγούμενη θητεία του...
«Είχαμε κοιμηθεί κάτω από τον ίσκιο μεγάλου δέντρου και όταν ξυπνήσαμε ήταν αργά. Μάθαμε όμως και θα το δείξουμε να μην είμαστε αλαζόνες. Να μην προσπερνάμε τα μικρά προβλήματα των συμπολιτών μας. Να σκεφτόμαστε τακτικά την αφετηρία μας, να μην ενδίδουμε στις πιέσεις όσων ζητούν πράγματα που ενοχλούν τους άλλους. Να αντιλαμβανόμαστε γρήγορα τα μηνύματα της νέας γενιάς. Να υπερασπίζουμε με πάθος ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι ούτε πράσινη - ούτε μπλε - ούτε κόκκινη, ούτε κανένα άλλο χρώμα», ανέφερε ο Γαβρίλης Λιατσής, κατά τη διάρκεια της κριτικής του για τα χρόνια της προηγούμενης δημαρχιακής του θητείας.

Η πόλη θα διαλέξει...
«Η πόλη μας γρήγορα θα διαλέξει ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Η παράταξη «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ» είναι πράγματι αυτοδιοικητικό κίνημα για την πόλη μας. Το επιβεβαιώνει ο χρόνος και θα είμαστε μαζί μέχρι το τέλος για να επιστρέψει η ελπίδα και η πρόοδος για το δήμο μας», τόνισε ο Γαβρίλης Λιατσής, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Συντάκτης Σάκης Καλογερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου