Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

O William Delahunt προσχωρεί στην ομάδα Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο

Η ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι η μεγαλύτερη οργάνωση Ελληνικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, συνεχάρη τον Δημοκρατικό Βουλευτή William Delahunt,από την Μασαχουσέτη, για τηναπόφασή του να γίνει μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο.Ο Βουλευτής κ. Delahunt ανέλαβε πρόσφατα την προεδρία της αρμόδιας για θέματα Ευρώπης υποεπιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, διαδεχόμενος τον Βουλευτή Robert Wexler, ο οποίος παραιτήθηκε από το Κογκρέσο.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Nicholas Karacostas, ευχαρίστησε εκ μέρους της ομογένειας τον Βουλευτή Delahunt για την προσχώρησή του στο λεγόμενο Hellenic Congressional Caucus και τόνισε την σπουδαιότητα που έχει η απόφαση αυτή, ιδιαίτερα λόγο του ηγετικού αξιώματος το οποίο έχει ο νομοθέτης από την Μασαχουσέτη στην βουλευτική υποεπιτροπή για Ευρωπαϊκές υποθέσεις. Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ είπε ακόμα ότι η οργάνωσή του προσβλέπει να συνεργαστεί με τον κύριο Delahunt πάνω σε θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Με την προσθήκη του βουλευτή Delahunt στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών υποθέσεων στο Αμερικανικό Κογκρέσο, το αριθμητικό σύνολο των μελών της ομάδας αυτής φθάνει τώρα τα 148, δηλαδή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη φορά στο παρελθόν.

Ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ συνεχάρη επίσης τον Αντιπρόεδρο του 8ου Παραρτήματος της οργάνωσης στο Cape Code Μασαχουσέτης, John Tanionos, ο οποίος διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην λήψη της απόφασης του κ. Delahunt να εισχωρήσει στην κοινοβουλευτική ομάδα προώθησης Ελληνικών Υποθέσεων.Με την ευκαιρία, η οργάνωση παρότρυνε όλα τα μέλη της που έχουν πρόσβαση σε μέλη του Κογκρέσου να τα ενθαρρύνουν να προσχωρήσουν στο Hellenic Caucus, προκειμένου να συμβάλουν σε περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα.

Ο Βουλευτής William Delahunt, που άρχισε την θητεία του στο Κογκρέσο το 1997, εκπροσωπεί στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων την 10η εκλογική περιφέρεια της Μασαχουσέτης, που περιλαμβάνει το Cape Code, το Nantucket και τα νησιά του συμπλέγματος Martha’s Vineyard.

Πηγή: Φωνή της Αμερικής,  Γιώργος Μπίστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου