Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος ο Πάτερσον

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για την πολιτεία

27/02/2010

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Πάτερσον, αποσύρθηκε την Παρασκευή από την κούρσα για τον κυβερνήτη της πολιτείας, έπειτα από τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί για την καταλληλότητά του εξαιτίας του ρόλου του σε επίθεση στην οποία εμπλέκονταν ένας από τους βοηθούς του.

"Είμαι ρεαλιστής στην πολιτική", δήλωσε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, ο οποίος αντιμετώπιζε αυξανόμενες πιέσεις να αποχωρήσει, σε συνέντευξη Τύπου που συνεκλήθη βιαστικά στην πόλη της Νέας Υόρκης.

"Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που πρέπει να ξέρεις να μην αντιμάχεσαι αλλά να υποχωρείς και αυτή η στιγμή έχει έρθει για μένα", είπε. "Σήμερα ανακοινώνω ότι τελειώνει η προεκλογική εκστρατεία μου για την πολιτεία της Νέας Υόρκης".

Ο Πάτερσον, που διαδέχθηκε στη θέση αυτή το 2008 τον πρώην κυβερνήτη Έλιοτ Σπίτζερ, ο οποίος παραιτήθηκε εν μέσω σκανδάλου πορνείας, είχε ξεκινήσει την εκστρατεία για την πρώτη πλήρη θητεία του μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Της απόφασής του να αποχωρήσει προηγήθηκαν αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες μίλησε με γυναίκα που είχε κατηγορήσει έναν σύμβουλό του για επίθεση. Αφού μίλησε με τον κυβερνήτη, η γυναίκα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και η υπόθεσή της απορρίφθηκε, σύμφωνα με άρθρο των Τάιμς της Νέας Υόρκης που αποκάλυψε την υπόθεση αυτήν την εβδομάδα.

Η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί ζήτημα πιθανής απρεπούς παρέμβασης του κυβερνήτη και προστέθηκε σε εκκλήσεις, από ηγέτες των Δημοκρατικών στην πολιτεία και σε εθνικό επίπεδο, στον Πάτερσον να αποσυρθεί.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Πάτερσον αρνήθηκε ότι καταχράστηκε τις εξουσίες του, "ούτε τώρα, ούτε ποτέ".
Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου