Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κλέβουν ό,τι βρουν

27.02.10
Αυξάνονται τα περιστατικά των κλοπών και των διαρρήξεων στην Ηλεία το τελευταίο διάστημα. Το αξιοσημείωτο στα περιστατικά που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο, αλλά και σε περιπτώσεις που δεν καταγγέλθηκαν καν, είναι ότι οι δράστες κλέβουν ό,τι βρουν από παντού. Από τηλεοράσεις, κινητά και λάπτοπ, έως κότες, αρνιά, καφέ, χάρτινα τραπεζομάντηλα ή λάδι από τα καντήλια των νεκροταφείων. Οι δράστες με θράσος δεν διστάζουν να μπουν ακόμα και σε σπίτια την ώρα που οι κάτοικοι βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Ακόμα και τον καφέ με τη ζάχαρη
Μόνο μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν καταγραφεί έξι περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών στον Πύργο, τα περίχωρα και τη Ζαχάρω. Στη Σαλμώνη άγνωστοι διέρρηξαν το μικρό καφενείο που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού. Έσπασαν ένα από τα πλαϊνά παράθυρα για να μπουν και πήραν, πέρα από την τηλεόραση αξίας 750 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ σε κέρματα και 500 πακέτα τσιγάρων αξίας 1500 ευρώ. Όμως δεν έμειναν εκεί προχώρησαν και σε άλλα αντικείμενα που κανένας διαρρήκτης που «σέβεται» τον εαυτό του δεν θα έκλεβε. Έτσι πήραν μερικά κρουασάν, ένα κιβώτιο με χάρτινα τραπεζομάντιλα και το κουτί με τον καφέ και την ζάχαρη από την κουζίνα, γιατί προφανώς ήταν θεριακλήδες.«Μας πήραν την τηλεόραση, τα τσιγάρα, τα κέρματα από την ταμειακή μηχανή, κρουασάν, αλλά και το κουτί με τον ελληνικό καφέ. Είναι η τρίτη φορά που μας κλέβουν εδώ από το 1996. Τώρα όμως έγινε η μεγαλύτερη ζημιά. Στην περιοχή έχουμε κλοπές σε σπίτια, κυρίως εξοχικά, πολλές φορές, ίσως επειδή είναι απόμερα», είπε στην «Πρώτη» ο ιδιοκτήτης του καφενείου Βασίλης Μπίρης.

Σε διαμερίσματα μα και σε αποθήκες
Οι διαρρήκτες ουσιαστικά κάνουν πάρτι στην Ηλεία σε μια περίοδο που τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, αλλά και η δύναμη της Αστυνομίας είναι πολύ περιορισμένη. Το απόγευμα της Πέμπτης σε χωριό της Ζαχάρως, άγνωστος μπήκε στο σπίτι ενός 62χρονου και εκμεταλλευόμενος το θόρυβο της τηλεόρασης, πήγε σε διπλανό δωμάτιο από αυτό που βρισκόταν ο ιδιοκτήτης, έψαξε στο μπουφάν του το πορτοφόλι του και πήρε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Την ώρα που έφευγε έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στον Πύργο για μιάμιση ώρα απουσίασε χθες το πρωί φοιτήτρια από το διαμέρισμά της και όταν επέστρεψε κάποιος είχε κλέψει τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή της αξίας 700 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα. Πιο εύκολο στόχο όμως αποτελούν οι αποθήκες στις αγροτικές περιοχές. Χθες τα ξημερώματα σε αποθήκη στο Χειμαδιό έκλεψαν εργαλεία αξίας 1500 ευρώ, σε αποθήκη στο Σόπι επίσης εργαλεία αξίας 1300 ευρώ, ενώ στους Αγίους Απόστολους πήραν ένα αλυσοπρίονο, μια τηλεόραση, ένα DVD Player συνολικής αξίας 410 ευρώ, ό,τι βρήκαν μπροστά τους δηλαδή. Τέλος από αποθήκες της ΣΚΟΣ ΑΣΕ στον Πύργο τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι πήραν υλικά της εταιρίας όπως 60 ανθρωποθυρίδες βάρους 40 κιλών έκαστη, 200 μπετόβεργες και ένα χορτοκοπτικό.
Κότες και λάδι
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην τοπική κοινωνία είναι ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ζωοκλοπές. Πέρα από τις κλοπές αρνιών και προβάτων, μετά από καιρό έκανε την επανεμφάνισή του το φαινόμενο των κλεφτοκοτάδων. Σε δύο περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αμπελώνα και το Κολίρι άγνωστοι έκλεψαν ακόμα και κότες, ανάμεσα σε εργαλεία ή άλλα αντικείμενα. Με βάση τις ίδιες πηγές σε περιοχές της Πηνείας, αλλά και αλλού, αλλοδαποί φέρονται να κλέβουν ακόμα και το λάδι από τα καντήλια των νεκροταφείων. Την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί στην Ηλεία και τα κρούσματα κλοπής ποσοτήτων ελαιολάδου από αποθήκες σε διάφορα σημεία.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Γιάννης Σπυρούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου