Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Ουδεμία ανησυχία για τους κατοίκους

Της περιοχής του Φράγματος Πηνειού

Καμία ανησυχία για τους οικισμούς και τους κατοίκους της περιοχής του Φράγματος Πηνειού δεν υπάρχει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, ο καθηγητής Υδραυλικής και Αρδεύσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Καραντούνιας, καθώς και οι αρμόδιοι συντήρησης και παρακολούθησης λειτουργίας φραγμάτων της ΔΕΗ, ο Υδραυλικός Μηχανικός της ΔΕΗ Αργύρης Κουντούρης και ο Υδρογεωλόγος Σπύρος Ραυτόπουλος, συνοδευόμενοι από το νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα. Παράλληλα επισήμαναν την εγκατάλειψή του και την έλλειψη εργασιών συντήρησής του.

Στην επίσκεψη στο Φράγμα ήταν και οι αντινομάρχες Νίκος Μιχαλόπουλος, Παναγιώτης Πλατανιάς, Ευγένιος Μπαλκάμος, ο Δ/ντης της ΥΕΒ Χρήστος Ποταμιάς, ο πρόεδρος ΓΟΕΒ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο αντιδήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Ο Υδραυλικός Μηχανικός της ΔΕΗ Αργύρης Κουντούρης και ο Υδρογεωλόγος Σπύρος Ραυτόπουλος, καθώς και ο καθηγητής Υδραυλικής και Αρδεύσεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Καραντούνιας, αφού είδαν τα σχέδια του φράγματος, την ανωτάτη στάθμη στην οποία βρίσκεται σήμερα και έκαναν μακροσκοπική εξέταση του συνόλου του φράγματος, αποφάνθηκαν ότι κατ' αρχάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για ενδεχόμενες ζημιές και δυσλειτουργίες του φράγματος και κατόπιν αυτού δεν υπάρχει ουδεμία ανησυχία για τους κατάντη οικισμούς και για τους κατοίκους.

Διαπίστωσαν ότι:

• το φράγμα έχει εγκαταλειφθεί τόσο από πλευράς ασφάλειας και παρακολούθησης, όσο και από πλευράς συντηρήσεως από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΔΕΚΕ).

• Δεν λειτουργούν τα θυροφράγματα του υπερχειλιστή, κανένα όργανο του πύργου ελέγχου ούτε η θυρίδα εισαγωγής νερού στην υδροληψία.

• Η λειτουργία της υδροληψίας στο φυλάκιο, λειτουργεί και αυτή πλημμελώς και εμπειροτεχνικά από τον φύλακα με συνέπεια η εξερχόμενη παροχή να μην καταγράφεται αλλά και να μην προσδιορίζεται ακριβώς.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας δήλωσε: «Η επίσκεψη του κ. Καθηγητή και των ειδικών επί των φραγμάτων της ΔΕΗ τους οποίους και ευχαριστούμε αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών μας για τον έλεγχο την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό του Φράγματος, και θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να αποκατασταθεί η πλήρης και η καλή λειτουργία του φράγματος, καθώς επίσης να γίνουν και οι αντίστοιχες έρευνες - μελέτες στις οποίες μπορούν να βοηθήσουν τόσο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και η ΔΕΗ. Επαναλαμβάνω ότι για τα θέματα της άρδευσης, εκτός από το σπουδαίο ζήτημα που αφορά τα προβλήματα, τον έλεγχο και την συντήρηση του Φράγματος, υπάρχουν και τα προβλήματα με τον εκσυγχρονισμό και του αρδευτικού δικτύου Πηνειού και Αλφειο, καθώς και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι ΤΟΕΒ και ο ΓΟΕΒ. Αναμένουμε και ελπίζουμε συμπαράσταση από την Κυβέρνηση για την επίλυσή τους, διότι άπτονται του μέλλοντος και της προοπτικής της Αγροτικής Οικονομίας και της Ηλείας συνολικά».

Πηγή: ΠΡΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου