Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Άκαρπες οι έρευνες στο Φράγμα Πηνειού

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα χθες οι συντονισμένες έρευνες του κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Βούλγαρου που τον «κατάπιαν» τα νερά του φράγματος του Πηνειού στην προσπάθειά του να μαζέψει ψάρια ήταν άκαρπες.
Με την βοήθεια φουσκωτού σκάφους οι άντρες της ΕΜΑΚ «όργωσαν» το κομμάτι της διώρυγας στο οποίο χάθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο άτυχος άντρας ενώ την ίδια στιγμή οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας «χτένισαν» την κοίτη του Πηνειού. Αργά το μεσημέρι επαγγελματίες δύτες από την Κυλλήνη προσπάθησαν με κάμερες βυθού και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό να εντοπίσουν το σώμα του άτυχου Βούλγαρου, αλλά και αυτή η επιχείρηση απέτυχε.

Οι άντρες της ΕΜΑΚ κινδύνεψαν στην πρώτη τους προσπάθεια νωρίς το πρωί όταν το σκάφος τους έπεσε σε επικίνδυνη δίνη με αποτέλεσμα να γεμίσει νερό και παραλίγο να ανατραπεί. Οι χειρισμοί όμως των εκπαιδευμένων αντρών ήταν τέτοιοι που κατάφεραν να βγάλουν το σκάφος και πάλι έξω με ασφάλεια.

Η επιχείρηση συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα με τους άντρες της ΕΜΑΚ να προσπαθούν να αναμοχλεύσουν τον βυθό προκειμένου να εντοπιστεί ή να βγει στην επιφάνεια η σωρός του άτυχου άντρα. Το έργο τους όμως ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς ο βυθός της διώρυγας στο συγκεκριμένο σημείο είναι γεμάτος με σίδερα, βλάστηση, λάσπη και τεράστιες μάζες απορριμμάτων.

Η ροή του νερού στον υπερχειλιστή του φράγματος, η οποία ήταν διπλάσια σε σχέση με αυτή της προηγούμενης μέρας, δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Οι έρευνες όμως δεν σταμάτησαν παρά αργά το απόγευμα, όταν άρχισε να πέφτει το σκοτάδι, για να συνεχιστούν και πάλι σήμερα το πρωί.

«Χτένισαν την κοίτη…»
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να έχει παρασυρθεί απλά από τα νερά ο άτυχος ψαράς και να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος στην κοίτη του ποταμού Πηνειού οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με επικεφαλής τον Υποδιοικητή τους κ. Ηλία Μανιάτη «χτένισαν» την κοίτη μέχρι χαμηλά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Οι συγγενείς του άτυχου άντρα δεν άντεξαν στην αναμονή και από πολύ νωρίς κατέρρευσαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο των ερευνών. Δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας βρισκόταν από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα στο σημείο προκειμένου να αποφευχθεί κάποια νέα τραγωδία καθώς εκατοντάδες ήταν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι ομοεθνείς του άτυχου Βούλγαρου που και χθες δεν απομακρύνθηκαν στιγμή από το σημείο των ερευνών.

Τις ενέργειες του αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας συντόνιζε από το πρωί ο Υποδιοικητής του κ. Γιώργος Τσεριώνης ενώ στις έρευνες παρευρέθηκε και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ηλείας κ. Άρης Μαρτζάκλης.
Αργά το μεσημέρι στο σημείο έφτασαν επαγγελματίες δύτες από την Κυλλήνη με καταδυτικό εξοπλισμό, κάμερες βυθού κ.α. Ωστόσο η κατάδυση κρίθηκε αδύνατη και επικίνδυνη λόγω των πολύ ισχυρών υπόγειων ρευμάτων αλλά και των υλικών που βρίσκονται μέσα στο νερό.

Μικροεντάσεις και επιθέσεις…
Καθ’ όλη την διάρκεια της χθεσινής μέρας δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την μεριά των συγγενών και των φίλων του άτυχου Βούλγαρου προς τις σωστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν να τον εντοπίσουν.

Πολλές φορές οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά ακόμα και της ίδιας της ΕΜΑΚ χρειάστηκε να εξηγήσουν στον συγκεντρωμένο κόσμο ποια ακριβώς θα είναι τα επόμενα βήματά τους στις έρευνές τους προκειμένου να τους κατευνάσουν. Ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς δεν πήραν με «καλό μάτι» την απάντηση των σωστικών δυνάμεων ότι δεν μπορεί να γίνει κατάδυση στο σημείο…

Σύσκεψη στο Φράγμα
Νωρίς το πρωί σήμερα στο Φράγμα του Πηνειού θα βρίσκονται ο διευθυντής της ΥΕΒ κ. Χρήστος Ποταμιάς και ο αντινομάρχης κ. Νίκος Μιχαλόπουλος οι οποίοι παράλληλα έχουν ζητήσει από την ΔΕΚΕ Πατρών να παρευρεθεί προκειμένου να υπάρξει λύση στα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες και απειλούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιουσίες στον μισό Κάμπο!

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου