Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες συγγενών ασθενών.

Απόφαση ΣτΕ για γιατρό που παρενοχλούσε συγγενείς ασθενών


Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του απέρριψε την αίτηση τέως διευθυντή χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" ο οποίος παύθηκε οριστικά, καθώς στο γραφείου του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες συγγενών ασθενών.

Για την υπόθεση αυτή, μετά από σχετικές καταγγελίες γυναικών σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού τον Απρίλιο του 2001, το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" πραγματοποίησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, όπου κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες, οι οποίες κατήγγειλαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από τον εν λόγω γιατρό.
Στη συνέχεια το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ, αποφάσισε ότι ο επίμαχος χειρούργος προέβη σε σεξουαλική παρενόχληση των τεσσάρων γυναικών, διαπράττοντας το πειθαρχικό παράπτωμα της "χαρακτηριστικής αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπαλλήλους διαγωγής εντός υπηρεσίας" και αποφάσισε την οριστική παύση του ενώ κρίθηκε πως η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η προσήκουσα.
Το 2001 ο εν λόγω γιατρός ανακηρύχθηκε καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πηγή: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου