Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

«Προ των πυλών» η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream

ENTOΣ των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για τη σύσταση της ελληνορωσικής κοινοπραξίας η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του ελληνικού τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Eτσι, τη Βόρεια Ελλάδα θα διατρέχουν οριζόντια τρεις αγωγοί φυσικού αερίου. Ο South Stream θα μεταφέρει ρωσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, θα περνά από το Στρυμονοχώρι Σερρών και από εκεί θα διασχίζει τη Βόρεια Ελλάδα με κατάληξη στην Ιταλία. Ο ITGI και ο Trans Αdriatic Pipeline θα μεταφέρουν αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, που θα καταλήγει στην Ιταλία διατρέχοντας όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Oπως είπε ο κ. Μανιάτης, «βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ρεαλιστικό σχέδιο για μία νέα, τριπλή ενεργειακή Εγνατία Oδό, που σχηματίζεται από τρεις αγωγούς για τη μεταφορά φυσικού αερίου, οι οποίοι θα διατρέχουν τη Βόρεια Ελλάδα.

Για υπέρμετρες καθυστερήσεις στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, ενώ έχει παρέλθει το 55% του συμβατικού χρόνου κατασκευής, έχει ολοκληρωθεί μόλις το 12% του έργου. Μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Μακεδονία» ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα βρίσκεται μία φορά τον μήνα στη Θεσσαλονίκη για να επιβλέπει την πρόοδο του έργου, ενώ γνωστοποίησε την κατάρτιση στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του μετρό σε βάθος 20ετίας, με άμεσες προτεραιότητες τις επεκτάσεις προς Καλαμαριά και Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας Μάρκος Μπόλαρης προανήγγειλε ότι το υπουργείο θα διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας με διεθνείς οίκους του κλάδου των μεταφορών και του διαμετακομιστικού εμπορίου, τονίζοντας ότι πρέπει να προστεθούν και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στο λιμάνι.

Η ακύρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ και η απουσία σοβαρής επένδυσης στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων την τελευταία τριετία οδήγησαν στην απαξίωση του λιμανιού, με αποτέλεσμα η εμπορευματική κίνηση να μειωθεί στα επίπεδα του 2003, σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Logistics Β. Ελλάδας, καθηγητής του ΑΠΘ Ελευθέριος Ιακώβου. «Η πόλη ομφαλοσκοπεί, αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις φοβικά», επισήμανε ο καθηγητής, θέτοντας το ερώτημα: «Aφού μπορούν οι άλλοι, γιατί όχι και εμείς;».

Πηγή: Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου