Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Σοβαρά προβλήματα στην αγορά και ανυπολόγιστες ζημιές στο εμπόριο από την απεργία των τελωνειακών

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκληθεί στην τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των τελωνειακών, αναζητήθηκε στη συνάντηση - το απόγευμα της Παρασκευής - των απεργών με το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Το ΕΒΕΑ εκτιμά ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει καταφέρει να μεταπείσει τους τελωνειακούς να λήξουν την απεργία που συνεχίζεται μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην αγορά καυσίμων, αλλά και ανυπολόγιστες ζημιές στο εμπόριο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Γ. Κασιμάτης, τόνισε ότι τα Επιμελητήρια δε θα μείνουν θεατές ενώπιον της κατάστασης ου έχει δημιουργηθεί και για το λόγο αυτό εξετάζεται η άμεση δικαστική διεκδίκηση τους χαρακτηρισμού της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, εφόσον μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας δε δοθεί λύση.
Στα λιγοστά πρατήρια καυσίμων στα οποία έχουν απομείνει καύσιμα σχηματίζονται ουρές εκατοντάδων μέτρων, ενώ πολλά από αυτά βάζουν ανώτατο πλαφόν έως 20 ευρώ για γέμισμα. Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ δεκάδες ξενοδοχεία τα ορεινά της Στερεάς Ελλάδος και της Πελοποννήσου έχουν δεχθεί ακυρώσεις κρατήσεων απο εκδρομείς που επρόκειτο να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο.

Νέο πλήγμα στο εμπόριο
Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο εμπόριο ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για την ελληνική οικονομία. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, έκανε λόγο για απώλειες της τάξης του 18% στις εξαγωγές, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των αγροτών, των λιμενεργατών και τώρα των τελωνειακών.

Για "ομηρία του ελληνικού εμπορίου" από εργασιακές ομάδες με μεγάλη συνδικαλιστική δύναμη κάνει λόγο η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), αναφερόμενη στην απεργία των τελωνειακών. Η ΕΣΕΕ θεωρεί άδικο για τις εισαγωγικές, εξαγωγικές και εφοδιαστικές δραστηριότητες να πληρώνουν το 0,5% επί της αξίας των εμπορευμάτων, για τα δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών, που αποτελούν ανταποδοτικές αποζημιώσεις των τελωνειακών υπαλλήλων και στο τέλος να είναι αυτοί που ζημιώνονται ανεπανόρθωτα, που χάνουν την αξιοπιστία τους, εντός και εκτός Ελλάδας και βλέπουν τις πωλήσεις τους σε ελεύθερη πτώση.

Εφοδιάζουν σε Θεσσαλονίκη - Κρήτη
Ρήγμα στην απεργία των τελωνειακών παρατηρείται σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Το τελωνείο πετρελαιοειδών στο Δήμο Ιωνίας λειτουργεί σχεδόν κανονικά, καθώς εργάζονται 40 από τους 50 τελωνειακούς. Πάντως, η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας - Θράκης δηλώνει ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική και ότι όσοι εργάζονται αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις.
Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στην Κρήτη, όπου οι τελωνειακοί επέτρεψαν την τροφοδοσία της αγοράς.
Πηγή: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου