Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Υπό απειλή το ελληνικό τμήμα του King’s College

Με κλείσιμο απειλείται το τμήμα Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου

Με κλείσιμο απειλείται το τμήμα Βυζαντινών και Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου, τμήμα που θεωρείται κέντρο του ελληνισμού στη Βρετανία.
Η διάλυση του τμήματος έχει προταθεί στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της σχολής στην οποία υπάγεται, με το αιτιολογικό ότι είναι πολύ μικρό για να συντηρείται. Το έμψυχο δυναμικό του τμήματος προειδοποιεί ότι η πρόταση, που έχει τεθεί προς διαβούλευση έως τις αρχές Μαίου, απειλεί να διαλύσει μία ομάδα ακαδημαϊκών με αξιοθαύμαστο βαθμό ειδίκευσης στο βυζαντινό και ελληνικό πολιτισμό.
Ο κάτοχος της έδρας Κοραή για τις Βυζαντινές και Σύγχρονες Ελληνικές Σπουδές στο King’s College, ο ελληνιστής καθηγητής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, Ρόντρικ Μπήτον ξεκίνησε από το τέλος της περασμένς εβδομάδας την προσπάθεια ανατροπής της απόφασης, με τη συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο (http://www.petitiononline.com/sdbmgs10/petition.html).
Ήδη πάνω από 4500 επισκέπτες έχουν βάλει την υπογραφή τους στην αίτηση.

Πηγή:  SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου