Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Αντιμέτωπη με δικαστική έρευνα η Toyota

Για την ανάκληση οχημάτων της στις ΗΠΑ, λόγω κατασκευαστικών αστοχιών.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota επιβεβαίωσε σήμερα πως βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνα για εγκληματική αμέλεια στις ΗΠΑ, σχετικά με τις ανακλήσεις χιλιάδων οχημάτων της ένεκα κατασκευαστικών προβλημάτων, μία υπόθεση που αμαύρωσε τη φήμη της εταιρείας σε όλον τον κόσμο.

Οι αρχές στη Νέα Υόρκη εξετάζουν εσωτερικά έγγραφα της Toyota Motors Corp., τα οποία θα μπορούσαν να χύσουν φως στο εάν -και πότε-η εταιρεία γνώριζε για τα προβλήματα με το πετάλι του γκαζιού σε οκτώ μοντέλα της και στο πρωτοποριακό υβριδικό μοντέλο Prius.

Η αποκάλυψη γίνεται μία στιγμή καθ’ ήν ο ιαπωνικός γίγαντας ετοιμάζεται για μία κρίσιμη εβδομάδα στις ΗΠΑ, με τον πρόεδρο της Toyota Ακίο Τογιόντα να καλείται να καταθέσει ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου για την ασφάλεια των οχημάτων της.

Σε ανακοινωθέν της, η Toyota αναφέρει πως σώμα ενόρκων στη Νότιο Περιφέρεια της Νέας Υόρκης εξέδωσε, νωρίτερα εντός του μηνός, ένταλμα ερεύνης για τα έγγραφα, ενώ αντίστοιχο ένταλμα έχει εκδοθεί και από κυβερνητική υπηρεσία, την Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλαγών, στο Λος Άντζελες.

Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας «ετοιμάζουν τις απαντήσεις τους» στα εντάλματα, τονίζεται στο ανακοινωθέν της Toyota.

Η Toyota ανακάλεσε πάνω από 8 εκατ. οχήματά της σε όλον τον κόσμο τον περασμένο μήνα για να διορθώσει τις κατασκευαστικές αστοχίες, όμως οι αμερικανικές αρχές ερευνούν εάν η αυτοκινητοβιομηχανία ενδέχεται να γνώριζε νωρίτερα για τις ατέλειες αυτές.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου