Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Μεγάλο πρόστιμο σε εταιρία γαλακτοκομικών

Για νοθεία, παραπλάνηση καταναλωτών και διάθεση μη ασφαλών τροφίμων

Ένα από τα μεγαλύτερα πρόστιμα που έχει επιβληθεί σε εταιρία τροφίμων επέβαλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόστιμο 510.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων με την επωνυμία ΒΙΟΓΑΛ ΑΘ. ΠΛΕΞΙΔΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. με έδρα τα Τρίκαλα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του ΕΦΕΤ.
"Ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στη διατροφική ασφάλεια και την τήρηση της νομοθεσίας", τόνισε η κ. Μπατζελή.

Το πρόστιμο αναλύεται ως εξής: - 400.000 ευρώ για νοθεία, παραπλάνηση καταναλωτή, παραγωγή και διάθεση μη κανονικών και ασφαλών τροφίμων
- 40.000 ευρώ για έλλειψη άδειας λειτουργίας
- 40.000 ευρώ για μη τήρηση του συστήματος ιχνηλασιμότητας
- 30.000 ευρώ για παρασκευή και εμπορία μη γαλακτοκομικών προϊόντων σε εγκατάσταση παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Αναφερόμενη στο πρόστιμο, η υπουργός υπογράμμισε:
"Τα ασφαλή τρόφιμα δεν πρέπει να είναι προνόμιο, αλλά δικαίωμα του κάθε πολίτη. Οι παραβάτες και ιδιαίτερα εκείνοι που επιμένουν να νοθεύουν και να παραπλανούν τους πολίτες, θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των καταναλωτών. Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών παρεμβάσεων που ετοιμάζουμε για το αμέσως επόμενο διάστημα, θέτουμε σε ισχύ τον Διατροφικό Τειρεσία. Ένα ισχυρό εργαλείο που θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον τομέα της διατροφικής ασφάλειας".

Πηγή: SKAI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου