Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

O δημόσιος υπάλληλος έχει μονιμότητα"

Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε ότι αφορά την καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ απο το Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο επικεφαλής του φορέα Γιώργος Καμίνης.
Όπως είπε το εφάπαξ καθυστερεί να δοθεί έως και 3 χρόνια, εκκρεμούν ήδη 18.000 αιτήσεις και η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δραματική με το κύμα συνταξιοδοτήσεων που έρχεται.
Ο κ. Καμίνης είπε επίσης ότι υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες σύμφωνα με τις οποίες ο προϋπολογισμός του ταμείου θα επιβαρυνθεί με 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει πολιτικές ρίζες, καθώς κάποια στιγμή –όπως είπε - μπήκαν στο ταμείο κατηγορίες υπαλλήλων που δεν πλήρωναν εισφορές ενώ τα ταμείο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα.
Για το ενδεχόμενο της άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο, ο κ. Καμίνης, είπε ότι ο υπηρετών δημόσιος υπάλληλος έχει μονιμότητα ακόμα και εάν καταργηθεί η θέση του. Ως εκ τούτου παραμένουν στο δημόσιο αλλά από άλλη θέση.

Για το θέμα της ιθαγένειας, είπε ότι αφορά τους ανθρώπους που βρίσκονται μόνιμα και χρόνια στην χώρα μας και έχουν ενσωματωθεί στον κοινωνικό κορμό.

Πρόβλημα η καταβολή του εφάπαξ
Διάφορες ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις οδήγησαν στην κατάργηση της αρχής ανταποδοτικότητας που είναι πολύ βασικό για το ταμείο πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του ταμείου Νίκος Καλάκος.
Όπως είπε, πολλοί ήταν οι λόγοι που συνετέλεσαν ώστε το ταμείο να βρίσκεται σε αδιέξοδο και πολλοί που έχουν καταβάλει οφειλές να μην πάρουν εφάπαξ.
Τόνισε ότι από το Φεβρουάριο του 2004 μελέτη που είχε παραγγείλει το ταμείο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, κατέδειξε ότι το αναλογιστικό έλλειμμα για τα επόμενα 10-15 χρόνια ήταν 2 δισ. 940 εκατ. ευρώ. Από τότε, είπε, μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε κανένας με αυτό.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου