Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Στήριξη Ομπάμα στον Δαλάι Λάμα

Την αμέριστη υποστήριξή του στην υπόθεση του Θιβέτ εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στον Θιβετιανό θρησκευτικό ηγέτη Δαλάι Λάμα, κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Λευκό Οίκο, όπως δήλωσε ο ίδιος στον Τύπο μετά το τέλος των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την «πλήρη υποστήριξή του» στην υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της «μοναδικής» πολιτιστικής και θρησκευτικής ταυτότητας του Θιβέτ.

Η συνομιλία των δύο ανδρών διήρκεσε πάνω από 45 λεπτά και κατά την έξοδό του ο Δαλάι Λάμα δήλωσε στους δεκάδες δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί ότι είναι ευτυχής που συνάντησε τον πρόεδρο Ομπάμα και πως η υπόθεση του Θιβέτ είναι και «δίκαιη» και «ειρηνική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε τη θέση του Δαλάι Λάμα, ο οποίος έχει δεσμευτεί να σεβαστεί τη μη βία και να συνεχίσει το διάλογο με την κινεζική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Γκιμπς.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε στην ενθάρρυνση των δύο πλευρών (Κίνας και Θιβέτ) να συνεχίσουν τον άμεσο διάλογο για να επιλύσουν τις διαφορές τους ενώ και οι δύο συνομιλητές συμφώνησαν ότι έχει μεγάλη σημασία η ύπαρξη θετικών σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», κατέληξε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου