Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Συνάντηση Σαμαρά-Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Συνάντηση με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, στη Ρηγίλλης.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και αμέσως μετά ο κ. Νίμιτς δήλωσε πως μίλησαν για τις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ ανέφερε ότι από την πλευρά των Σκοπίων υπάρχει καλή διάθεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία και να οδηγηθούμε στη λύση.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη λύση», απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ενώ με ένα χαμόγελο αντέδρασε όταν ρωτήθηκε αν θα φτάσουμε στη λύση σύντομα.

Αβραμόπουλος: «Μία ονομασία για όλες τις χρήσεις»

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις διαβουλεύσεις που βρίσκονται αυτόν τον καιρό, όπως είπε, σε καινούργια φάση.

«Εκείνο που θα θέλαμε να σημειωθεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία, μα καμία, απομάκρυνση από τη βασική αρχή του erga omnes, δηλαδή μια ονομασία για όλες τις χρήσεις», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται σε μια πάρα πολύ κρίσιμη καμπή.

«Πάντως, απ' ό,τι φαίνεται στον ορίζοντα, από την πλευρά των γειτόνων μας δεν έχει υπάρξει καμία θετική εξέλιξη ώστε να μπορεί κανείς να μιλάει με αισιοδοξία για το μέλλον, κάτι όμως το οποίο εμείς πρέπει να επιδιώξουμε, γιατί όλα στηρίζονται στην αρχή της καλής γειτονίας πάντοτε με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό κάθε χώρας», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου