Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Έλληνας ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Evan Lysacek


Του καλλιτεχνικού πατινάζ


Πριν μερικά βράδια κοιτάζοντας το συναγωνισμό στο καλλιτεχνικό πατινάζ είδα τον Αμερικανό Evan Lysacek να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και μετά από μία καταπληκτική προσπάθεια, σχεδόν αλάνθαστος, πήρε την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο. Λίγο πριν ξεκινήσει την τελική προσπάθεια ο Evan στην αίθουσα προθέρμανσης του Ολυμπιακού κλειστού παγοδρομίου του Βανκούβερ η κάμερα έδηξε τον Evan να βγάζει από τον "κόρφο" του ένα χρυσό σταυρό που τον φίλησε. Αμέσως το μυαλό μου πήγε ότι είναι ελληνικής καταγωγής δεδομένου ότι και η φυσιογνωμία του είναι ελληνική.

Ήταν πολύ δύσκολο για τον Evan να νικήσει γιατί είχε να αντιμετωπίσει μεγαθήρια στον τομέα αυτό και πάνω από όλους τον Ρώσο Πρωταθλητή κόσμου και χρυσό Ολυμπιονίκη του Τορίνο Yevgeny Plushenko που αγωνίστηκε πριν από τον Evan Lysacek και είχε πλησιάσει το άριστα. Με την κίνηση του Evan να φιλήσει το σταυρό και να ψελλίσει κάτι σαν προσευχή με έκανε να τον παρακολουθήσω σε κάθε του κίνηση και ήθελα να κερδίσει.

Πράγματι μετά από λίγα λεπτά και αφού έπιασε το άριστα προς ευχαρίστηση μου πήρε το χρυσό μετάλλιο. Μετά κοίταξα στο διαδύκτιο να δω από που "κρατάει η σκούφια του". Πράγματι λοιπόν ο Evan Lysacek είναι ελληνικής καταγωγής. Γεννημένος στο Σικάγο και μεγαλωμένος στο Naperville, Illinois. Απεφοίτησε από το Neuqua Valley High School το 2003 και μετά μετακόμισε στην Καλιφόρνια όπου προπονείτε στο Toyota Sports Center στο El Segundo και παίρνει μαθήματα υποκριτικής ενώ έχει παίξει σε ένα κινηματογραφικό ρόλο στο έργο "Skate Great" όπoυ υποδύεται έναν Ρώσο χρυσό Ολυμπιονίκη.

Εγώ έχω να πω μπράβο στο παλληκάρι που πήρε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο γιατί το άξιζε και έστω με αυτό τον τρόπο μας χάρισε ευχάριστες στιγμές περισσότερο δε που είναι ελληνικής καταγωγής.

Βασίλης Καυκάς

1 σχόλιο: