Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Ζητούμε την προσοχή των Σωματείων, Ομοσπονδίες & άλλους οργανισμούς.


Μην κινδύνεψετε το non-profit status της οργάνωσης σας.


Φέρνουν σε δύσκολη θέση Σωματεία και άλλους οργανισμούς.   Μερικοί "κύριοι" είτε από φιλοδοξία, είτε για να «αρπάξουν» χρήματα εμφανίζονται ως παράγοντες και Πρόεδροι οργανισμών. Από την άλλη μεριά παράγοντες της Ομογένειας αναμιγνύονται μαζί τους νομίζοντας ότι παράγουν έργο.  Στην ουσία πέφτουν κι αυτοί θύματα τέτοιων «τύπων». Με δεδομένο ότι οι οργανισμοί μας είναι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (NON PROFIT ORGANIZATIONS) θέτουν, άθελα τους ίσως, σε κίνδυνο την ύπαρξη των Σωματείων – Οργανώσεων μας.

Το τελευταίο συνέβη την περασμένη εβδομάδα στο Worcester και στο Cambridge (πόλεις κοντά στη Βοστώνη). Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε μία ομάδα χορευτών από την Βόρειο Ελλάδα (περιοχή Καστοριάς) οι οποίοι παρουσίασαν ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και καταχειροκροτήθηκαν. Οι νέοι όμως όπως θα δείτε πιο κάτω μάλλον χρησιμοποιήθηκαν από έναν Χρήστος Κώστας που εμφανίστηκε στους διοργανωτές σαν υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στις Βρυξέλες (Ευρωπαϊκή Ένωση)!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κύριος Κώστας πήρε από ένα (άγνωστο ποσόν) κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρήματα να φέρει τους “Greek Student Orchestra and Dancers from Various European universities” και αυτός ο κύριος με την ονομασία ”Cultural Association of Europe E.V.” αφού ήρθε στη Βοστώνη αρκετές ημέρες πριν και είχε κάποιες επικοινωνίες με διαφόρους παράγοντες οι οποίοι προς τιμή τους, όταν κατάλαβαν ότι δεν είναι σοβαρός, του έκλεισαν την πόρτα.

Άλλοι όμως από αγάπη προς τον Ελληνισμό, καλοσύνη, και από άγνοια, του άνοιξαν την πόρτα αφού ο κύριος αυτός τους προσκόμισε "κάποια χαρτιά" όπως μας είπαν.  Δεδομένου ότι οι ομογενείς έμαθαν ότι και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη γνώριζε για τον κ. Κώστας και την εκδήλωση στο Cambridge.   Η εκδήλωση στο Cambridge, MA συμπεριελήφθη και στον κατάλογο των εκδηλώσεων που εστάλει δια μέσου διαδικτύου από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος (έχουμε τον κατάλογο). Μάλιστα οι οργανωτές περίμεναν να πάει και να μιλήσει ο Γενικός Πρόξενος στο Cambridge, πράγμα που δεν έγινε τελικά.

Έτσι λοιπόν χωρίς διαφήμιση έγινε μία παράσταση με ελληνικό σωματείο στο Cambridge. Από τους χορευτές 40 άτομα που έλεγε ο κ. Κώστας παρουσιάστηκαν μόνο 19 άτομα. Αυτός ο κύριος Κώστας έκοψε εισιτήριο! $20 το άτομο. Όταν ένας από τους χορευτές του είπε «παίρνεις χρήματα αφού τα έχεις πάρει τα χρήματα από το Υπουργείο;» Τότε γύρισε  κ. Κώστας να δώσει $150 σε αξιωματούχο του σωματείου και του ζήτησε απόδειξη ότι έκανε δωρεά. Ο αξιωματούχος δεν τα πήρε τα χρήματα γιατί κατάλαβε ότι «φαινόταν απάτη» (όπως μας δήλωσε). Το παράξενο είναι ότι ούτε ορχήστρα δεν υπήρχε γιατί λέει: Ένας από τους μουσικούς έμοιαζε με τον Μπιν Λάντεν και δεν του έδωσε βίζα το Αμερικάνικο Προξενείο στην Ελλάδα, έτσι δεν ήρθε κανένας!  Τραγελαφικά πράγματα δηλαδή.

Μετά από αυτή την εκδήλωση έγινε άλλη μια στο Worcester όπου από την καλοσύνη των παραγόντων τριών Ελληνικών Σωματείων και την αγάπη τους για κάτι το Ελληνικό μέσα σε λίγες ημέρες οργάνωσαν την εκδήλωση για τον κ. Κώστα και την οργάνωση του ”Cultural Association of Europe E.V.”
Είπαν στον κ. Κώστας ότι είναι δύσκολο να γίνει μια εκδήλωση με επιτυχία γιατί δεν έχουν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν και να το διαφημίσουν. Η απάντηση του κ. Κώστας: Δεν πειράζει έστω και ένας άνθρωπος να έρθει, εμείς πρέπει να δήξουμε στους σπόνσορς ότι κάναμε την προσπάθεια. Κανόνισαν σε εισιτήριο εισόδου $20 το άτομο. $15 δολάρια θα έπαιρνε ο κ. Κώνστας, $5 οι οργανωτές τα οποία θα τα έδιναν στην τοπική εκκλησία και οι οργανωτές θα κρατούσαν το μπαρ.

Κατά τους παρόντες στην εκδήλωση η παρουσίαση των χορευτών (δώδεκα) “ήταν πολύ καλοί”. Ορχήστρα ήταν μία ορχήστρα της περιοχής Βοστώνης.

Το πράγμα όμως χάλασε όταν ήρθε η ώρα της μοιρασιάς.
Κόπηκαν 250 εισιτήρια και εισπράχτηκαν $5,000. Από αυτά $3,300 έδωσαν στον κ. Κώστα και $1,700 στην εκκλησία για την αίθουσα. Ο κ. Κώστας όμως ήθελε κι άλλα γιατί οι οργανωτές πουλούσαν και φαγητό.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε φασαρία μεταξύ του κ. Κώστας και του χορευτικού. Ακόμα μας πληροφόρησαν από το Worcester ότι τους ζήτησαν αυτοκίνητα μεταφοράς.

Σε ερώτηση μας που έμεναν όλοι αυτοί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βοστώνη η απάντηση ήταν σε διαμερίσματα φοιτητών του Harvard. Στην πραγματικότητα πρόκειται για διαμερίσματα φοιτητών του Berkley College προς περίπου $20 το άτομο.

Αυτά εδώ τα στοιχεία είναι από την κάρτα αυτού του κυρίου:

KGE CULΤURE ASSOCIATION FOR GREEK PEOPLE IN EUROPE E.V.
PRESIDENT CHRISTOS. KOSTAS

Έχουμε και τα τηλέφωνα του στη Γερμανία και την Ελλάδα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνει επίσημη καταγγελία για το ανωτέρω γεγονός τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν έχετε κάποια άλλη πληροφορία η παρατήρηση για τα ανωτέρω σας παρακαλούμε να μας στείλετε μήνυμα με το διαδύκτιο στο paneliakos@gmail.com  ή  paneliakos@aol.com

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου