Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Δεν τους αρέσει όταν τους φέρνουν προ των ευθυνών των.

Πήγε το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και τους βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι. Να όμως που μερικά από τα μέσα ενημέρωσης της Γενέτειρας δεν συμφωνούν γιατί λέει "είπαν ότι η σημερινή Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της αρχαιότητος που έδωσε τα φώτα και τον πολιτισμό".

Με άλλα λόγια οι Γερμανοί κονταροχτύπησαν τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνικού κράτους που είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνούμε σε αυτό το σημείο με τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Ελλάδα της αρχαιότητας ήταν υπερδύναμη. Με ανθρώπους που εφεύραν το λόγο, τη σκέψη, το διάλογο και από εκεί τα άλλα είναι γνωστά με τις τέχνες, τις επιστήμες, τη δημοκρατία, τη λογική.

Είναι η χώρα που έδωσε τα φώτα και έφτιαξε Παρθενώνες, Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε Γερμανός, Αγγλοσάξονας, και ότι άλλο, να μας κατηγορεί γιατί από αυτή τη μικρή χώρα πέρασαν βάρβαροι και απολίτιστοι και την διέλυσαν πολλές φορές. Πάλι όμως από τις στάχτες ξαναγεννιέται και προς τη δόξα τραβά.

Έχουν δίκιο οι Γερμανοί που φωνάζουν
γιατί αυτοί σαν εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με άλλες χώρες άνοιξαν τη στρόφιγγα και για τα τελευταία 30 χρόνια ο πακτωλός των χρημάτων έκανε μία νέα Ελλάδα, μία χώρα με έργα υποδομής που καθόταν στα τραπέζια της Ευρώπης σαν ισάξια με τα μεγαθήρια της βιομηχανίας και της οικονομίας. Που πήγαν όμως όλα αυτά τα χρήματα; Εδώ είναι το ερώτημα.

Οι κυβερνήσεις τα έδωσαν για ανάπτυξη χωρίς να γίνουν οι μεγάλες παραγωγικές μονάδες που ήταν στα σχέδια αλλά άρχισαν κάτι στα χαρτιά και μετά... τα «έφαγαν». Τα σπατάλησαν σε φιέστες. Έκαναν τον Έλληνα να κάθετε και να πληρώνετε ενώ οι ταγοί της πολιτικής αφού από τη μία μέρα στην άλλη έγιναν εκατομμυριούχοι τραβήχτηκαν από την πολιτική σκηνή. Που τα βρήκε τα 5 εκατομμύρια ευρώ ο κάθε Θέμος, ο Άκης, ο Κώστας... και τόσοι άλλοι με βίλες κότερα, με ακίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό; Πως έγιναν εφοπλιστές με καράβια "πιατάδες " από τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, τη Γερμανία, αφού ποτέ τους δεν είχαν δικά τους χρήματα;

Μας πονάει όλους όταν βρίζουν τη Γενέτειρα γιατί εμείς αγαπάμε την Ελλάδα δύο φορές. Την έχουμε μέσα στη καρδιά μας και καθημερινά δίνουμε αγώνες για τον Ελληνισμό. Ενώ αρκετοί πολιτικοί των τελευταίων δεκαετιών περικυκλωμένοι με "λαμόγια" επωφελήθηκαν και έκαναν περιουσίες. Τράβηξαν τη προσοχή του λαού με εκλογές επί εκλογών.

Έφτιαξαν την Ελλάδα ένα μεγάλο ξενοδοχείο και στο να κοιτάζουν πως θα τα οικονομήσουν από τον τουρισμό. 30% από τον τουρισμό! Ενώ τα προϊόντα που παράγει η Ελλάδα καταλήγουν στις χωματερές. Προγράμματα προόθησης των Ελληνικών προϊόντων μηδαμινά. Επιδοτήσεις από εδώ επιδοτήσεις από εκεί χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Τα κεφάλαια φαγώθηκαν. Αποτέλεσμα, μηδέν. Έδινε επιδότηση η ΕΟΚ για γεωργικά προϊόντα έφερναν πατάτα από την Αίγυπτο, καλαμπόκι από τη Γιουγκοσλαβία και τα βάφτιζαν ελληνικά για να πάρουν επιδοτήσεις. Μερικοί από αυτούς έγιναν πολιτικοί παράγοντες, υπουργοί.

Ένα είναι σίγουρο ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών έκαναν σχεδόν τίποτα για τον Ελληνισμό της Αμερικής. Η Ελληνική γλώσσα χάνετε μέρα με τη μέρα. Ο Ελληνισμός της Αμερικής, του Καναδά στηρίζετε στον εθελοντισμό. Ζητούν από τους εθελοντές να φέρουν αποτελέσματα. Και κουτσά στραβά φέρνουμε αλλά ως πότε; Ο Ελληνισμός χάνετε. Εάν είχαμε όμως ψήφο!

Πέτυχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 γιατί η ΔΟΕ (Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) πίεζε και τους έδωσε να καταλάβουν ότι θα τους χάναμε τους αγώνες. Μόνο έτσι σοβαρεύτικαν οι πολιτικοί της Ελλάδας και συνεργάστηκαν. Κάτω από την επίβλεψη των "αθανάτων" της ΔΟΕ.

Τώρα, πριν βάλουν «χωροφύλακες» οι Ευρωπαίοι πρέπει τα να βρουν οι πολιτικοί της Ελλάδος Ίσως η λύση να είναι σε μια οικουμενική κυβέρνηση.

Βασίλης Καυκάς, Βοστωνη ΗΠΑ

Σημ.: Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε και στην ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης Εθνικός Κήρυξ την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου