Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Θεώρησαν μη νόμιμο τον διπλό ρόλο του Καννή…

Την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, αλλά και δύο μελών της πλειοψηφίας προκάλεσε η απουσία του δημάρχου Πύργου και ειδικότερα η πρόταση για την αναπλήρωσή του από τον πρόεδρο του Σώματος Στάθη Καννή, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πρωτεύουσας του νομού.

Επικαλούμενος την απουσία του Μάκη Παρασκευόπουλου λόγω ασθενείας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στάθης Καννής ενημέρωσε το Σώμα ότι θα τον αναπληρώσει αυτός, εκτελώντας ταυτόχρονα και χρέη προέδρου. Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε αρχικά τις έντονες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Νέα Πορεία» Γιώργου Ντοά και Νίκου Φάμελου, οι οποίοι θεώρησαν μη νόμιμη την πρόταση του προέδρου του Σώματος, επικαλούμενοι σχετικό άρθρο του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να εκτελέσει χρέη δημάρχου, ο ορισμένος αντιδήμαρχος ως αντικαταστάτης του ή σε περίπτωση που απουσιάζει αυτός κάποιος άλλος αντιδήμαρχος. Σύμφωνα με το άρθρο που επικαλέστηκαν, στην περίπτωση που δεν έχει οριστεί αντιδήμαρχος για χρέη αναπληρωτή δημάρχου και απουσιάζουν όλοι οι αντιδήμαρχοι, χρέη προέδρου εκτελεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος.Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τους απάντησε ότι «αν κρίνετε ότι δεν πράττω σωστά, έχετε δικαίωμα νομικά να προσβάλλεται τις αποφάσεις του Σώματος».Τις ίδιες αντιρρήσεις εξέφρασαν και τα μέλη της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος», καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάκης Μουσταφέρης. Ειδικότερα, ο Φώτης Δημόπουλος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας ότι τα θέματα της πόλης δεν μπορούν να περιμένουν τις εγωιστικές αντιπαραθέσεις των συμβούλων. Ο Στάθης Καννής του απάντησε ότι «ποτέ στην καριέρα μου δεν διεκδίκησα το νομικό αλάθητο», επικαλούμενος ότι έχει πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Σώματος, με τον ίδιο να εκτελεί χρέη δημάρχου και προέδρου του Δ.Σ.. Μετά την τοποθέτηση Καννή αποχώρησαν από την αίθουσα τόσο τα μέλη της παράταξης «Σύγχρονος Πύργος», όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιώργος Ντοάς και Νίκος Φάμελος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Τάκης Μουσταφέρης.

Τεκμηρίωσε νομικά την πρότασή του...

Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα του Δ.Σ. ο επικεφαλής της παράταξης «Πύργος Νέα Εποχή» Φίλιππος Τερζής, ζήτησε από τον πρόεδρο να του προσκομίσει την σχετική απόφαση σύμφωνα με την οποία είχε ξανασυμβεί το ίδιο γεγονός. Πράγματι, στις 17 Απριλίου του 2008, εν απουσία του δημάρχου, ο Στάθης Καννής εκτέλεσε χρέη τόσο προέδρου όσο και αναπληρωτή δημάρχου, ως σύμβουλος που έχει εκλεγεί με τις περισσότερους ψήφους, την στιγμή που ο δήμαρχος όπως και τώρα, δεν έχει ορίσει επίσημα αντικαταστάτη του. Παρά το γεγονός αυτό, ο Φίλιππος Τερζής χαρακτήρισε απαράδεκτο τον χειρισμό του προέδρου και αποχώρησε από την αίθουσα.Η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με την απουσία των παραπάνω δημοτικών συμβούλων. Αναβλήθηκαν δε τα δύο θέματα που αφορούσαν στις αλλαγές που σχετίζονταν με πιάτσες ταξί της πόλης, αν και στην αίθουσα υπήρξαν ιδιοκτήτες ταξί που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Σάκης Καλογερόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου