Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Εθεσε θέμα δήμου Ηλιδας… ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης

Την πρόταση για την δημιουργία δήμου Ηλιδας, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» έθεσε χθες ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Ηλείας και δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την Αρχαία Ηλιδα, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τυχόν αποσπάσεις, αλλά και για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων. Ο κ. Λυμπέρης μίλησε για την σύσταση ενός νέου δήμου, που θα περιλαμβάνει τις περιοχές που εκτείνονται από την λίμνη του φράγματος Πηνειού, έως την θάλασσα, χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει ποιοι δήμοι θα περιλαμβάνονται, πέραν της Αμαλιάδας. «Όπως και πριν χιλιάδες χρόνια, έτσι και ο νέος δήμος πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ο δήμος Ήλιδας, που θα εκφράζει την περιοχή από την λίμνη μέχρι την θάλασσα.

Η τύχη της Αρχαίας Ήλιδας δεν μπορεί να είναι άλλη από την πλήρη ανάδειξή της. Ο δήμος Αμαλιάδας και με την σημερινή του μορφή είναι δυνατός και με την αυριανή του μορφή θα είναι ακόμη δυνατότερος ως δήμος Ήλιδας. Έτσι πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ο νέος δήμος, όπως ήταν η κοίλη της Αρχαίας Ήλιδας παλαιά. Δηλαδή ο νέος δήμος να περιλαμβάνει όλους τους χώρους που περιελάμβανε η κοίλη, από την λίμνη έως την θάλασσα...», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωση Λυμπέρη προς τους εργαζόμενους ότι η Αρχαία Ηλιδα θα αναδειχθεί
Οτι είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν η Αρχαία Ήλιδα θα αναδειχτεί, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης, κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην περιοχή, όπου και συναντήθηκε με τους συμβασιούχους εργαζομένους στο χώρο του παλαιού μουσείου. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους προς τον δήμαρχο Αμαλιάδας για την φημολογία περί αποσπάσεων προσωπικού, ζητώντας την συμπαράστασή του, αλλά και την παρέμβασή του ώστε να μην γίνουν πραγματικότητα αυτές οι φήμες. Οι συμβασιούχοι στάθηκαν και στο γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι περίπου 8 μήνες, όπως επεσήμαναν, λέγοντας ότι αυτό που ζητούν είναι να παραμείνουν και να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της Αρχ. Ήλιδας. Από την πλευρά του, ο κ. Λυμπέρης εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους, λέγοντας ότι και οι ίδιοι θα πρέπει να έχουν στόχο αυτή την ανάδειξη, ώστε να παραμένουν στις θέσεις τους. Πρόσθεσε δε, ότι από το 2001 ξεκίνησε η ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας, μέσω του σημαντικού ανασκαφικού έργου, της οργάνωσης της συλλογής και την κατασκευή και λειτουργία του νέου μουσείου, ωστόσο από τον Μάρτιο του 2004, οπότε και τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου μουσείου, δεν υπήρξε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον από την Πολιτεία. «Όποιος και σήμερα πιστεύει ότι δεν θα προχωρήσει η αξιοποίηση και η ανάδειξη της Αρχαίας Ήλιδας και άρα γιατί να παραμένει και το προσωπικό εδώ, είναι βαθιά νυχτωμένος. Αν στο χώρο υπήρχε δουλειά, σήμερα δεν θα έρχονταν κάποιοι να λένε ότι το προσωπικό περισσεύει. Εδώ είναι το μέλλον αυτής της περιοχής, πέραν της πολιτισμικής της αξίας. Πιστεύω ότι το ΥΠ.ΠΟ θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας και εάν αυτό δεν συμβεί ξέρουμε από αγώνες και αυτό είναι ένα μήνυμα και προς όσους συμμετέχουν και στην επιτροπή. Με την νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ θα γίνει και πάλι η οριοθέτηση των στόχων που έχουν μείνει καθηλωμένοι από το 2004, όπου η Ήλιδα έχει σχεδόν απαξιωθεί...», επεσήμανε ο κ. Λυμπέρης. Ο δήμαρχος Αμαλιάδας στάθηκε και στην συμβολή της Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ Λίνας Μενδώνη όσον αφορά στην ανάδειξη της Αρχ. Ήλιδας κατά την προηγούμενη θητεία της, λέγοντας ότι θα την καλέσει να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι, που μεταξύ άλλων αφορούν στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, τις απαλλοτριώσεις και την οριοθέτηση της ζώνης α', την απομάκρυνση του αγωγού, την κατάργηση του δρόμου που ουσιαστικά κόβει την Αρχαία Αγορά και την βελτίωση του θεάτρου. Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Παναγιώτης Πεντάζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου